Громадська організація «Альянс «Нова енергія України» відкрила всеукраїнський електронний пункт прийому винаходів у мережі Інтернет.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління альянсу Валерій БОРОВИК.

За його словами, ця ініціатива допоможе подолати розрив між винахідниками у сфері енергозберігаючих технологій та інвесторами.

Відео дня

Пункт прийому винаходів відкрито в рамках проекту «Ярмарок ідей» - всеукраїнського конкурсу, який вкотре пройде цього року.

В.БОРОВИК зазначив, що відтепер вчені і винахідники України зможуть надсилати свої пропозиції та ідеї для участі в конкурсі в онлайн-режимі. Всі заявки автоматично потрапляють до членів журі.

До складу журі конкурсу входить В.БОРОВИК, а також члени правління «Альянс «Нова енергія України» – Павло КАЧУР, Володимир СЕМИНОЖЕНКО, Юрій ШУЛЬГА, Анатолій ДОЛИНСЬКИЙ і Наталія ПРУДКА.

В.БОРОВИК зазначив, що організатори конкурсу гарантують збереження авторських прав шляхом підписання з винахідниками окремих договорів.

Він повідомив, що вже сьогодні на участь в конкурсі претендує 25 проектів, автори яких переважно представляють східний регіон України.

Електронний пункт прийому винаходів знаходиться за адресою: http://www.newenergy.org.ua