Сьогодні, о 12:30 в прес-центрі УНІАН (Київ, Хрещатик, 4) запрошуємо Вас на екстрену прес-конференцію за участю генерального директора ФК „Карпати” Олександра Єфремова, спортивного директора клубу Юрія Дячука-Ставицького та головного тренера команди Олександра Іщенка.

Тема прес-конференції – подальша доля ФК „Карпати” в чемпіонаті України з футболу.

ПРЕС-РЕЛІЗ

Відео дня

Календарний матч 19-го туру чемпіонату України з футболу „Карпати” (Львів) – „Металіст” (Харків), що його було заплановано на 18 березня, не відбувся.  Причина – неординарна епідеміологічна ситуація, що склалася у львівській команді. Напередодні матчу футбольний клуб „Карпати” офіційно повідомив Федерацію Футболу України та Професіональну Футбольну Лігу про те, що через масове захворювання гравців та персоналу команди (діагноз - гостра аденовірусна інфекція), у зв’язку з чим з 14.03.2007р. відмінені усі тренування, та на виконання рішення бюро ПФЛ від 14.03.2007р. матч 18.03.2007р. між командами „Карпати” – „Металіст” не відбудеться. Гравці та тренери ФК „Карпати” на стадіоні не з’явилися.

Клубом на оскарження рішення КДК ФФУ від 16.03.2007р. подано апеляційну скаргу до Апеляційного комітету ФФУ.

Раніше у листі до ПФЛ України завідувач відділення диспансеризації Львівського фізкультурного диспансеру М. Чухрій повідомив, що вісьмом гравцям «Карпат» - Налєпі, Сучкову, Тимчишину, Лапку, Іщенку, Батісті, Женюху та Платону - поставлений діагноз гостра аденовірусна інфекція. Представники львівського клубу надали з цього приводу необхідні медичні довідки.

Зважаючи на форс-мажорну ситуацію, членами Бюро ПФЛ було прийняте рішення перенести цей матч на пізніший строк. Однак рішенням КДК ФФУ від 16 березня 2007р. вищевказане рішення Бюро ПФЛ було скасовано. На думку ФК „Карпати” рішення КДК ФФУ прийнято з цілим рядом порушень, перевищенням повноважень і підлягає скасуванню. Тож ФК „Карпати” подав апеляцію на рішення КДК ФФУ.

У зверненні львівського клубу до футбольної громадськості України, зокрема, йдеться:  „Якщо здоровий глузд не буде відновлено, ми більше не маємо наміру приймати участь у забавах „королівства кривих дзеркал”. Ми попереджуємо, що наступним нашим кроком у такому випадку стане заява про вихід з Чемпіонату України та призупинення членства у ФФУ та ПФЛ. ФК «Карпати» залишає за собою право звернутися до керівних органів УЄФА щодо свого майбутнього у більш цивілізованих та прозорих чемпіонатах.”

За додатковою інформацією звертатися до Гетьмана Ростислава:

за телефоном 8(067)3747200

 

ДОДАТОК до прес-релізу

Де і коли переносились футбольні матчі через епідемію в команді

27 лютого 2007 року

Матч Кубка ліги між командами "Арка" (Гдиня) - "Лех" (Познань) було перенесено через епідемію грипу в команді з Гдині. Клуб повідомив, що в команді залишилось 12 футболістів, що можуть тренуватися і грати. Матч відбудеться 21 березня о 18:00.

www.lechpoznan.net/index_eng.php?akcja=news&idn=4293

06.01.2007

Шотландська Федерація Футболу погоджується перенести матч в м. Данді в зв’язку з епідемією грипу. Домашній матч команди «Данді Юнайтед» проти «Сент-Міррена» в третьому раунді Кубку Шотландії перенесено на 16 січня в зв’язку з епідемією грипу серед гравців «Данді». 3 гравці команди травмовані, а 8 – хворі на грип.

sport.scotsman.com/topics.cfm?tid=144&id=29272007

12.04.2006

Сразу 17 игроков чешского "Брно" заболели гриппом

ПФЛ Чехии приняла решение перенести два матча с участием "Брно" из-за эпидемии гриппа, которая поразила 17 игроков команды. В настоящее время "Брно" идет на 14-м месте в чемпионате Чехии.

news.sport-express.ru/online/ntext/13/nl131975.html

11.03.2005

Как стало известно, на сегодняшнем заседании Бюро ПФЛ была удовлетворена просьба руководства днепропетровского "Днепра" о переносе матча с запорожским "Металлургом" на более поздние сроки по причине эпидемии гриппа, "выкосившей" ряды днепропетровцев. Первыми ласточками стали Венглинский и Медин, а к данному моменту с температурой слегли уже 19 (!) футболистов. В результате было принято решение о переносе поединка на 12 мая.

www.ua-football.com/ukrainian/high/42318c04.html

20.04.2006

Первенство Украины по футболу. Первая лига. Матч "Подолье" - "Шахтер-2" перенесен из-за эпидемии гриппа, охватившей хмельницкую команду.

„Спорт-Экспресс”

Испания

КУБОК 1/8 ФИНАЛА

«Атлетико» - «Сарагоса» - :

А этот матч был перенесен в связи с «эпидемией» гастроэнтерита, скосившей сразу 14 (!) игроков мадридского клуба.

Журнал "Футбол"

22 ОКТЯБРЯ

Четыре матча в Латвии перенесены из-за гриппа

В латвийском хоккейном первенстве вновь произошли изменения в календаре. ЛХФ перенесла на неопределенный срок три блажайших матча, а еще один состоится в другом месте и в другое время. В латвийской федерации хоккея пошли на такой шаг, в связи с эпидемией гриппа и невозможностью некоторых команд укомплектовать составы на матчи национального первенства (в заявке должно быть как минимум 16 хоккеистов).

Как пояснили Sportsnews.Lv в ЛХФ, "инициатива исходила от "Вилки ОП" и "Энергии". У рижан из строя выпали десять игроков, у литовского клуба - более половины состава.

Таким образом, не состоятся матчи: "Латгале" - "Энергия" (22-23 октября) и "Рига-2000" - "Вилки ОП" (23 октября). А встреча "Рига-20" - "Металлург", которая должна была пройти 23-го во Дворце спорта, будет сыграна в тот же день на ледовой арене в Пиньки.

Січень 1973

В Шотландії відбувся повний тур футбольного чемпіонату окрім матчу команди «Селтік», що було перенесено в зв’язку з епідемією грипу серед гравців «Селтіку».

ds.dial.pipex.com/bob.dunning/thirty32.htm

1969 рік

Незадовго до фінального матчу Кубку Англійської Ліги в 1969 році вісім гравців «Арсеналу» захворіли на грип, в результаті чого команда пропустила календарну гру чемпіонату у вік-енд, що передував фіналові Кубку.

en.wikipedia.org/wiki/Football_League_Cup_Final_1969

Апеляційна скарга на рішення КДК ФФУ від 16 березня 2007р.

Рішенням Бюро ПФЛ від 14 березня 2007р. матч основного та дублюючого складів команд „Карпати” Львів – Металіст” Харків було перенесено з відповідно 17 та 18 березня 2007р. на пізніший термін у зв’язку із захворюванням восьми футболістів ФК „Карпати” Львів. Рішенням КДК ФФУ від 16 березня 2007р. вищевказане рішення Бюро ПФЛ було скасовано.

Рішення КДК ФФУ прийнято з цілим рядом порушень, перевищенням повноважень і підлягає скасуванню з наступних підстав:

1. Станом на день подання клопотання у Бюро ПФЛ у складі ФК „Карпати” були хворими 8 чоловік, ситуація з кількістю хворих не є стабільною, кількість хворих посійно зростає (станом на день розгляду питання Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ кількість хворих становила 12 чоловік, станом на день подання апеляційної скарги - 14 чоловік), що свідчить про епідемію у команді. Вищевказана ситуація підтверджується і медичними довідками Львівського обласного фізкультурного диспансеру , а також наданими в розпорядження Бюро ПФЛ результатами клінічних аналізів. Керуючись наявними доказами та фактичною ситуацію в клубі, Бюро ПФЛ, керуючись п.7 ст. 14 Регламенту скористався виключним правом переносу календарного матчу.

2. ч.2 ст. 27 Дисциплінарних правил ФФУ вказує на те, що КДК розглядає питання щодо порушень Статуту та інших регламентних документів ФФУ, по-перше ФК „Карпати” проаналізувавши вищевказані акти не знайшов у них жодних норм які б могло порушити рішення Бюро ПФЛ, по-друге скасувавши рішення Бюро ПФЛ не зазначив жодної обставини на підставі якої було прийнято таке рішення і у чому вбачається порушення з боку Бюро ПФЛ при прийнятті ним рішення про перенос матчу. Крім того, відзначаємо, що розгляд таких справ не відноситься до компетенції КДК ФФУ і дисциплінарні правила ФФУ не розповсюджуються на справи про перенос матчів, оскільки, відповідно до положень ст.ст. 1, 2, 8, 9 Дисциплінарних правил ФФУ, положень гл. XIV Статуту ФФУ – дисциплінарні правила застосовуються при розгляді дисциплінарних справ, справ про дисциплінарні проступки та застосування дисциплінарних санкцій. Справа про перенос календарної гри не являється дисциплінарним проступком та дисциплінарна санкція не застосовується.

3. КДК ФФУ відповідно до положень п.2 ст. 31 Дисциплінарних правил зобов’язаний повідомити усі зацікавлені строни про дату розгляду справи у письмовій формі. ФК „Карпати” не було повідомлено про таку дату, тим самим КДК ФФУ позбавив нас можливості захистити свої права та законні інтереси.

4. Не відповідає дійсності теза про те, що у практиці національних чемпіонатів Європи немає випадків переносу матчів у зв’язку із хворобою, - таке траплялось неодноразово і у багатьох країнах, для того, щоб це з’ясувати КДК ФФУ необхідно було просто звернутись до відповідних органів ФІФА та УЄФА та отримати відповідну довідку.

5. Відповідно до п.5 ст.1 статуту ФФУ „Правовою основою діяльності ФФУ є Конституція України та чинне законодавство України”.

Згідно із загальними положеннями чинного законодавства, наприклад п.2 ст. 98 ЦК України розділу „Загальні положення про юридичну особу” - рішення приймаються простою більшістю від числа присутніх, якщо інше не встановлено установчими документами або законом.

Оскільки ні статутом ФФУ ні Дисциплінарними правилами не встановленого іншого порядку прийняття рішень – рішення КДК ФФУ приймаються простою більшістю голосів –тобто більшістю від кількості присутніх. На засіданні були присутніми 6 чоловік за скасування рішення Бюро ПФЛ проголосувало 3 чоловіки – що становить половину від кількості присутніх, але не більшість. У зв’зку з вищенаведеним рішення не може вважатись прийнятим.

Рішення КДК ФФУ є упередженим, оскільки відомі випадки коли при такій єпідеміологічній ситуації матчі переносились, але чомусь у випадку з „Карпатами” на це ніхто не зважив. До того ж, медична комісія, яка 15.03.2007р. за дорученням КДК обстежила лише 2 хворих з 12 наявних не мала змоги надати повної інформації про епідеміологічну ситуацію в команді.

Оскаржуване рішення КДК ФФУ просто у відкритій формі знехтувало правилами „fair-play”, свідомо поставивши одну команду у безвихідне становище, а іншу у наперед виграшні умови.

Повідомляємо, що оскільки відповідно до положень п.2 ст.25 Дисциплінарних правил ФФУ КДК – орган першої інстанції, Апеляційний комітет – орган другої інстанції та відповідно до п.2 ст. 28, п.6 ст. 33, положень ст.223 ЦПК України рішення саме Апеляційного комітету є остаточним і обов’язковим – ФК „Карпати” не будуть виконувати рішення КДК ФФУ поки рішення з цього приводу не прийме Апеляційний комітет.

У зв’язку з вищенаведеним, керуючись ст.33 Дисциплінарних правил ФФУ,-

ПРОШУ:

1. Скасувати рішення КДК від 16 березня 2007р.

Генеральний директор ТзОВ „КПФ”Карпати” Єфремов О.А.