22-23 березня в Ізраїлі відбудеться перший Світовий конкурс молодих виконавців “Ейлат-2007”. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили співорганізатори цього конкурсу - заслужений діяч мистецтв України та керівник “Укрдержконцерту” Валерій КУЦЕВАЛОВ і генеральний продюсер музичного телеканалу ОТВ Володимир ОРЛОВ.

За словами організаторів, конкурс відбуватиметься у два етапи. Першого дня конкурсанти виконуватимуть пісню мовою своєї країни, другого – світовий хіт.

За цінні подарунки, які обіцяють організатори, будуть боротися конкурсанти з України, Росії, Білорусі, Грузії, Ізраїлю і США. Зокрема, нашу країну представлятимуть Віталій КОЗЛОВСЬКИЙ і молода співачка Наталія ВОЛКОВА.

Відео дня

За словами організаторів, на аудиторію Європи, Ізраїлю, Австралії та США у прямому ефірі конкурс транслюватиме телеканал “Ізраїль плюс”. З української сторони телевізійним партнером фестивалю “Ейлат-2007” стане “Перший національний”.

Організатори прогнозують, що конкурс молодих виконавців в Ейлаті пройде з розмахом, і найближчим часом стане він найпопулярнішим у світі.

Слід зазначити, що спонсорами цього фестивалю є українські меценати, які поки що хочуть залишитися невідомими.

За словами В.КУЦЕВАЛОВА, планується, що “фестиваль буде проходити не тільки в Ізраїлі, але й в Україні”.

Він також додав, що до складу журі з української сторони ввійдуть Русла ЛИЖИЧКО та Ян ТАБАЧНИК (голова журі).

*** Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля" традиційно проходить в Юрмалі (Латвія). Цього року він пройде з 25 по 30 липня.