Голова Правління міжнародної правозахисної організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян" Едуард БАГІРОВ заявляє про необхідність притягнення до відповідальності суддів, які сприяють реалізації рейдерських схем.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, Е.БАГІРОВ зазначив, що має намір доводити незаконність рішень судді Господарського суду м. Києва В.СМІЛЯНЕЦЬ у справі "Старокиївського банку".

Відео дня

Як повідомив правозахисник, щодо цього банку було організовано «рейдерську атаку».

Як пояснив Е.БАГІРОВ, це здійснюється таким чином: клієнт банку (законно або незаконно) отримує від посадовця органів внутрішніх справ, податкової міліції, СБУ, прокуратури або судді постанову про припинення всіх витратних операцій по власному рахунку. Після отримання відповідної постанови, згідно з вимогами закону, банк зобов`язаний припинити фінансові операції по рахунку цього клієнта.

Згодом, продовжив Е.БАГІРОВ, клієнт звертається до Господарського суду з позовною заявою про відновлення витратних операцій по власному рахунку й відшкодування збитку, що обгрунтовується загальною ціною наданих позивачем господарських документів. І таким чином, зазначив Е.БАГІРОВ, клієнт отримує рішення Господарського суду про стягнення з банку значної суми коштів як відшкодування збитків.

Як йдеться в поширеному на прес-конференції прес-релізі, наприкінці лютого 2007 року Вищий господарський суд України у справі «Старокиївського банку» «встановив порушення норм матеріального й процесуального права судами, як першої, так і апеляційної інстанцій, скасував усі винесені в справі рішення й повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі».