З 18-го по 22-лютого ДК „Укрспецекспорт” представляла державну експозицію України на світовому збройовому форумі IDEX-2007. Під дахом Державної компанії було представлено продукцію, технології і можливості з послуг військового та спеціального призначення понад трьох десятків підприємств оборонно-промислового комплексу. Зокрема, була представлена продукція ракетної та авіаційної галузей, бронетанкобудування, виробників високоточних засобів ураження, радіолокаційних та радіоелектронних приладів.  

Серед іншого, „Укрспецекспорт” представив цілком нові вироби, які демонструвалися вперше. Спеціалістам та відвідувачам салону був продемонстрований новий БТР-3Е1, створений зусиллями розробників бронетехніки протягом останніх років. Особливістю цієї новинки є абсолютна автономність роботи українських розробників і виробників з удосконалення ранніх модифікацій бронетранспортерів БТР-3Е: в ньому інтегрований новий бойовий модуль „Штурм” з принциповими змінами розміщення екіпажу, здійснено заміну вітчизняними вузлами німецького двигуна Deutz і американської автоматичної коробки передач Allison, інтегровано новий ПТУР „Бар’єр” та новий прицільний комплекс. Важливою деталлю  у розробці БТР-3Е1 є безпосередня участь в інвестуванні проекту створення машини ДК «Укрспецекспорт» - в рамках внесків обігових коштів в нові технології і виробництва. Таким чином спецекспортери витримують закладену декілька років тому традицію фінансової підтримки розробок, привабливих для експорту і для вітчизняного військового відомства.

Також цілком новим виробом, що демонструвався на виставці IDEX-2007, став новий високоточний засіб ураження - ракета, яка створена для посилення бойової потужності вертольоту Мі-24. При цьому у проекті разом з українськими розробниками взяли участь іноземні науково-промислові структури, зокрема, ними створено і інтегровано у проект лазерно-променевий канал управління ракетною зброєю.

Відео дня

Крім того, українська експозиція, що представлялася «Укрспецекспортом», містила натурний зразок легкої броньованої машини «Дозор», розроблений харківськими творцями бронетехніки та натурний зразок лідера колісної техніки подвійного призначення – великовантажну машину КрАЗ.

Додатково Україна представляла озброєння дальньої артилерії, зокрема керований артилерійський снаряд з лазерним самонаведенням «Квітник» та систему оптико-електронного захисту вертольотів від ракет з ІЧ головкою самонаведення „Адрос”.

В 2007 році у міжнародній виставці озброєнь взяли участь близько однієї тисячі компаній-виробників зброї із понад 50 країн світу.