Жінки Києва, керівники жіночих громадських організацій глибоко стривожені та обурені намаганнями Шевченківської районної влади в м. Києві привласнити приміщення Київського Центру роботу з жінками (по вул. Мельникова, 20).

Центр створено в 1998 р. спільними зусиллями жіночих громадських організацій та Київської міської влади. Для цього міською владою було спеціально виділено приміщення та відремонтовано за кошти киян – платників податків.

Центр роботи з жінками є осередком надання безкоштовної допомоги жертвам насильства та жінкам, що опинилися в кризових ситуаціях. Зокрема, за 9 років роботи Центру близько 36 000 жінок та 2 000 чоловіків отримали безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, 360 жінок та 120 дітей знайшли дах в притулку для потерпілих  від насильства в сім’ї, більше 12 000 осіб пройшли різноманітні курси та навчання в Центрі.

Відео дня

Діяльність Центру є практичним втіленням в життя Законів України «Про попередження насильства в сім’ї» та «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків» та інших нормативно-правових актів.

16 березня 2007 року Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда – Україна» та Центр по роботі з жінками проводять прес-конференцію з приводу намагань Шевченківської районної влади в м. Києві привласнити приміщення Київського Центру роботу з жінками.

Участь в прес-конференції беруть – Катерина Левченко – народний депутат України, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна». Галина Гончарук – директор центру по роботі з жінками КМДА, представники громадських жіночих організацій.

Місце проведення прес-конфренції: Хрещатик, 4, Інформаційна агенція „УНІАН”

Час проведення прес-конференції: 16 березня 2007 р. з 15.30 до 16.30

За додатковою інформацією звертайтесь, будь-ласка до Інни Шваб, директора інформаційно-аналітичного департаменту Центру „Ла Страда – Україна”.

Контактний телефон: 205 36 95, e-mail:inna.shvab@lastrada.org.ua