10-30 - В УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: “Кому допомагає українська благодійність?”. Проблема відсутності адресних благодійних фондів в Україні - до чого це призводить? На прикладі  однієї сім`ї учасники прес-конференції покажуть реальні шляхи її вирішення на сьогоднішній день. У сім`ї Павла Ігнатенка 2-річна донька захворіла на рак. Реальний шанс допомогти Софійці – лікування за кордоном. Яким чином вдається збирати кошти за відсутності системи адресної допомоги в Україні розкажуть члени ініціативної групи по порятунку Софії Ігнатенко. Учасники: Павло Ігнатенко – батько Софії Ігнатенко, представники ініціативної групи по порятунку Софії Ігнатенко: Єлизавета Романова, Віра Ларіна, Роман Петров ; Новокшонова Марина – заступник директора некомерційної організації благодійного фонду "Счастливый мир", м. Москва

Благодійність свідчить про стан моралі суспільства. Адресна благодійність в Україні на сьогодні не розвивається і чи розвиватиметься вона у майбутньому, невідомо. На сьогодні в Україні існує близько 150 благодійних фондів, які мають на меті допомагати соціально-незахищеним верствам населення, але, як виявляється, надати фактичну допомогу хворим дітям, вони не в змозі.

Наївно було б думати, що благодійність та меценатство в Україні мають на меті лише гуманні цілі. У всякому разі сьогодні, все менше і менше людей вірять у це. Довіра людей благодійним фондам на сьогодні є дуже низькою. З чим це пов`язано, куди йдуть кошти від благодійних фондів, і хто реально отримує допомогу від них на сьогодні? Проблема відсутності адресних благодійних фондів в Україні - до чого це призводить? Така проблема існує і на прикладі однієї сім`ї, ми маємо показати реальні шляхи її вирішення на сьогоднішній день.

Відео дня

За даними МОЗ кожного року в Україні захворює на рак більше тисячі дітей. У сім`ї Павла Ігнатенка дворічна донька захворіла на рак. Реальний шанс допомогти Софійці – лікування за кордоном. Ціна життя – 165 000 євро. Яким чином вдається збирати кошти за відсутності системи адресної допомоги в Україні - будуть розповідати члени ініціативної групи по порятунку Софії Ігнатенко.

Кількість фондів з адресною допомогою в Україні має зростати і контролюватися державними органам. Українське суспільство готове допомагати хворим дітям, але фонди з адресною допомогою, нажаль, відсутні.