Ректор Київського національного університету ім. Шевченка Віктор СКОПЕНКО категорично спростовує чутки про можливе перетворення Інституту міжнародних відносин, який є структурним підрозділом цього вузу, на факультет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"СКОПЕНКО не хоче цього робити, тобто перетворювати інститут на факультет" - наголосив ректор, запевнивши при цьому, що "ніколи Вчена рада не розглядала це питання. Ніхто не робить спроби перетворити інститут (на факультет - УНІАН). Цього не станеться".

Відео дня

За словами В.СКОПЕНКА, ІМВ "є структурним підрозділом" КНУ і "буде в структурі університету".

Виходячи з цього, ректор КНУ зазначив, що він також не вбачає необхідності в тому, щоб ІМВ мав окремий юридичний статус, оскільки це суперечить Закону України "Про вищу освіту".

"Якщо в інституту є юридичний статус, то цей інститут повинен мати ліцензію на підготовку студентів", - сказав В.СКОПЕНКО, додавши, що на сьогодні такою ліцензією (на підготовку студентів в ІМВ та інших трьох інститутах, що входять до КНУ - УНІАН) володіє саме університет. А тому В.СКОПЕНКО запитав: "Для чого їм юридична особа?" І сам відповів: "Вона їм непотрібна. Ніякий інститут в складі університету немає юридичного статусу".

Відповідаючи на одне з питань журналістів, яке стосувалося статусу керівника ІМВ Леоніда ГУБЕРНСЬКОГО, В.СКОПЕНКО зазначив: "Кажуть, я дуже не люблю директора? ...Він є директором інституту (а не проректором - УНІАН)". При цьому ректор зазначив, що з Л.ГУБЕРНСЬКИМ керівництвом університету в жовтні минулого року було підписано контракт на п’ять років. "Так, чого мені роблять закиди?" - риторично запитав В.СКОПЕНКО.

У своїх роз’ясненнях з приводу ситуації довкола ІМВ В.СКОПЕНКО також торкнувся теми належності корпусів, в яких міститься Інститут міжнародних відносин разом із Інститутом журналістики. З цього приводу він підкреслив, що всі ці приміщення належать КНУ, і ніхто ніякої мови про начебто відчуження корпусу на користь Кабінету Міністрів України не вів. Крім того, ректор додав, що "на тій території, де знаходиться інститут, нічого будуватися не буде". Єдине, про що В.СКОПЕНКО зауважив з цього приводу, - керівництво вузу має намір перебудувати в навчальний корпус стару прибудову, яка знаходиться зліва від основного корпусу інституту на вул. Мельникова.

Виходячи з викладеного, В.СКОПЕНКО закликав будь-кого утриматись від необгрунтованих звинувачень на адресу керівництва КНУ.