ВАТ «Чорноморський суднобудівний завод» розглядає можливість оскаржити в суді акт останньої перевірки Фондом держмайна виконання договору купівлі-продажу контрольного пакета акцій заводу, відповідно до якого були виявлені значні порушення виконання інвестиційних умов купівлі ЧСЗ.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН в.о. голови правління ВАТ «Чорноморський суднобудівний завод» Олексій ЖИРЕНКО.

За його словами, на сьогодні немає ніяких підстав заявляти про порушення з боку інвестора договору купівлі-продажу ЧСЗ.

Відео дня

Як зазначила керівник юридичного відділу ЧСЗ Світлана ДОРОФЄЄВА, в складеному представниками ФДМ акті перевірки міститься інформація, що не відповідає дійсності. Зокрема, за її словами, в акті перевірки є висновок Фонду держмайна про те, що інвестори ЧСЗ не забезпечили беззбиткову діяльність підприємства, тоді як ЧСЗ за підсумками 2006 року одержав прибуток у розмірі 861,3 тис. грн.

Як зазначила юрист, Фонд держмайна також не врахував надані ЧСЗ докази про те, що він погасив кредит, наданий комерційними банками, в розмірі 13,5 млн. грн. За інформацією С.ДОРОФЄЄВОЇ, не були враховані Фондом і надані ЧСЗ документи, які підтверджують виконання колективного договору.

За словами О.ЖИРЕНКА, «під приводом перевірки була зроблена спроба провести PR-кампанію» проти сьогоднішніх інвесторів ЧСЗ. Він також вважає, що сьогоднішня ситуація навколо ЧСЗ може бути пов`язана з бажанням якоїсь фінансово-промислової групи «одержати» ряд українських суднобудівних заводів.

Як повідомляв УНІАН, відповідно до інформації Фонду держмайна, під час перевірки проведеної на заводі на початку 2007 року, встановлено невиконання покупцем ряду зобов`язань, зокрема: забезпечення беззбиткової діяльності; створення нових робочих місць; виконання умов колективного договору, а також ряд інших порушень.

Крім того, виявлено, що пакет акцій, проданий за договором, переданий у заставу без отримання згоди Фонду державного майна України

Довідка УНІАН. Фонд держмайна оскаржує в судах приватизаційну угоду з ВАТ "Миколаївська малотоннажна верф" від 7 жовтня 2003 року через невиконання покупцем умов угоди.

На сьогодні ця справа розглядається у Вищому господарському суді України.

7 жовтня 2003 року 90,25% акцій ДАХК «ЧСЗ» було придбано ВАТ «Миколаївська малотоннажна верф» (згодом перейменована на ВАТ «Судмашпром»), яке контролюють бізнесмени Ігор та Олег ЧУРКІНИ. Згодом Фонд держмайна України спробував через суд розірвати договір купівлі-продажу.

ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» спеціалізується на виробництві суден повною вантажопідйомністю до 105 тис. тонн, а також виготовляє суднові казани, механізми і суднове устаткування.

Понад 80% продукції ЧСЗ експортується.