12 березня в інформаційній агенції „УНІАН” відбулася прес-конференція Всеукраїнського благодійного фонду „Соборність” пам’яті першої Голови Конгресу Українських Націоналістів, Голови ОУН(р) Слави Стецько. На прес-конференції було презентовано програму „Дар життя”, спрямовану на надання фінансової допомоги дітям, які потребують операцій при захворюваннях серця. Презентація, проведена в день четвертої річниці з дня смерті Слави Стецько, котра була ініціатором створення фонду „Соборність”, стала виявом вдячності, шани й поваги до цієї Великої українки.

Фонд „Соборність” активно діє з 1998 року. З часу заснування й до сьогодні за  сприяння фонду було надано допомогу близько 570 дітям із вродженими вадами серця. Це діти з соціально незахищених родин, які не мали змоги самостійно покрити витрати, пов’язані з операцією на серці. Як свідчить статистика, щороку в Україні народжується 6 — 7 тисяч дітей із вродженими вадами серця. Якщо їм своєчасно не надати кардіохірургічну допомогу, то від 40 до 70 % цих дітей можуть померти на першому році життя. 97 % дітей, які були вчасно прооперовані, стають фізично повноцінними.

Фінансування фонду здійснюється переважно українськими націоналістами, які свого часу були змушені покинути свою батьківщину й досі мешкають за кордоном.

Відео дня

У прес-конференції взяли участь голова Всеукраїнського благодійного фонду „Соборність” Степан БРАЦЮНЬ, керівник програми „Дар життя” Леся БРАЦЮНЬ, старший науковий співробітник Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова Ярослав ТРУБА, пацієнти.