Радіостанція «Європа FM» в рамках акції «Ні - Євросердючці!» закликає громадян зробити свідомий вибір представника України на фестиваль «Євробачення 2007».

З таким зверненням на прес-конференції в УНІАН виступив програмний директор радіостанції «Європа FM» Олександр ЛІРЧУК.

Він наголосив, що 9 березня слід проголосували так, “щоб нам потім з вами не було соромно перед своїми нащадками”.

Відео дня

За його словами, можливий претендент від України на «Євробаченні” Вєрка Сердючка – це “зразок пострадянського “совкового” мистецтва”.

О.ЛІРЧУК зазначив, що серед представлених претендентів на участь у конкурсі є “багато таких, які могли б, принаймні, зайняти п’яту, шосту, десяту позицію, але нам було б не соромно і не гидко дивитися на все те, що буде на сцені”.

“Сердючка має всі шанси зайняти перше місце, але чи потрібна нам така перемога?”, - додав він.

О.ЛІРЧУК також зауважив, що більшість концертів Вєрка Сердючка дає в Росії і займає там третє місце за розміром гонорарів. "А це про щось говорить, чи не так?", - зазначив він.

У свою чергу, продюсер ранкового шоу «Європа камеді FM» Юлія ВЛАДІНА зазначила, що “ми не хочемо, щоб таким видовищем Україна вразила Європу”. “Ми сприймаємо Андрія ДАНИЛКА як талановитого актора, але так представляти нас у музичній царині - це неприпустимо”, - додала вона.

Зокрема, О.ЛІРЧУК зазначив, що “ми не хочемо, щоб нас, українців, потім порівнювали з цим видовищем”.

Крім того, учасники прес-конференції привезли із собою макет Вєрки Сердючки, щоб “іще раз нагадати як це виглядатиме на сцені”.

Також учасники прес-конференції повідомили, що сьогодні ввечері цей макет буде публічно спалений.

Як відомо, остаточний відбір представника України на “Євробачення” відбудеться 8-9 березня шляхом SMS-голосування у прямому ефірі Першого Національного каналу.

Як повідомляв УНІАН, із 18 претендентів на участь у конкурсі було обрано 8 кандидатур (Юрій ЛУК’ЯНЕНКО (GODO), Євгенія ВЛАСОВА, Віталій КОЗЛОВСЬКИЙ, Олена ГРЕБЕНЮК, Андрій ДАНИЛКО (Вєрка Сердючка), гурт «Не Ангели», гурт «Авіатор», Василь БОНДАРЧУК, за участю яких 9 березня у прямому ефірі Першого національного каналу відбудеться концерт.