14-15 квітня в Києві пройде відбірний тур міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер Дмитро КЛІМАШЕНКО, який очолює компанію DK Music production. Ця компанія стала ексклюзивним представником проведення національного відбірного туру в Україні конкурсу "Нова хвиля".

За словами Д.КЛІМАШЕНКО, заявку на участь в конкурсі можуть надсилати всі охочі віком від 14 до 30 років. Обов`язковим є наявність фонограми і фотографій або ж відеоролик. При цьому, організатор відбірного туру зазначив, що претенденти можуть не мати спеціальної музичної освіти.

Відео дня

Упродовж двох днів журі у складі гостей з Росії - режисера конкурсу Олександра РЕВЗІНА, музичного продюсера конкурсу Євгена ОРЛОВА, генерального директора конкурсу Олександра РУМЯНЦЕВА, від України - Д.КЛІМАШЕНКА, а також інших українських виконавців – кандидатури яких ще визначаються, прослуховуватиме від 100 до 150 чоловік.

З них буде відібрано 3-4 претендентів, які поїдуть на півфінал до Росії.Сам конкурс традиційно пройде в Юрмалі (Латвія) з 25 по 30 липня 2007 року. Всі дні телекомпанії "1+1" в Україні, "РТР" у Росії, "РТР-планета" і європейські телеканали транслюватимуть конкурс в багатьох країнах світу. У роботі журі та як спостерігачі братимуть участь представники найвпливовіших рекордінгових і продюсерських компаній. За підсумками конкурсу учасники "Нової хвилі" зможуть одержати пропозиції від світових лейблів, навіть не увійшовши до числа призерів. Що ж до переможців конкурсу "Нова хвиля", то їх чекає призовий фонд у розмірі 100 тис. доларів і традиційний спеціальний приз від Алли ПУГАЧОВОЇ у розмірі 50 тис. доларів.