Колишній Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО вважає, що додаткова емісія банку «Хрещатик» на суму 250 млн. грн., в результаті якої київські власті втратили контрольний пакет акцій банку, була проведена незаконно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«На сьогодні всі матеріали перебувають в прокуратурі. Ведеться перевірка всіх порушень, корупції, злочинів чиновників. Я упевнений, що правда восторжествує», - сказав О.ОМЕЛЬЧЕНКО.

Відео дня

За його словами, Київрада втратила контрольний пакет акцій, який становив 53%, і його частка в банку знижується до 23%.

На думку О.ОМЕЛЬЧЕНКО, незаконною була і зміна складу Наглядової ради банку «Хрещатик», яка потім ініціювала збільшення статутного капіталу. При цьому, за словами О.ОМЕЛЬЧЕНКА, кошти на ці цілі в бюджеті міста не були передбачені.

О.ОМЕЛЬЧЕНКО також повідомив, що направив відповідні документи в правоохоронні органи, Верховну Раду, Національний банк України, Секретаріат Президента, а також в ряд інших державних органів.

Як повідомлялося, 18 грудня 2006 р. акціонери банку «Хрещатик» затвердили результати передплати на акції шостої додаткової емісії, в результаті якої статутний капітал банку збільшено в 2,16 раза - до 540 млн. грн.

Після викупу акцій додаткової емісії частки акціонерів розподілилися таким чином: ЗАТ "Укрфінком" - 44,2%, Київська міськдержадміністрація - 23,7%. Решту акцій додаткової емісії викупили акціонери, що володіють менше ніж 10% голосів.

Наприкінці лютого 2006 року НБУ зареєстрував збільшення статутного капіталу банку на 290 млн. грн.

Раніше Головне контрольно-ревізійне управління України заявляло про наміри провести перевірку обставин, при яких Київрада втратила контроль в банку «Хрещатик».

Довідка УНІАН. ВАТ КБ «Хрещатик» (Київ) зареєстровано в травні 1993 року.

За даними банку, його фінансовий результат за 2006 рік перевищив 32,4 млн. грн. При цьому до 1 січня 2007 року його чисті активи становили понад 3,6 млрд. грн., кредитово-інвестиційний портфель - 2,7 млрд. грн., балансовий капітал - майже 352,1 млн. грн., зокрема статутний капітал - 250 млн. грн.