Тарифи на житлово-комунальні послуги, затверджені Київським міським головою Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ 12 лютого цього року на виконання рішення сесії Київради від 8 лютого, є незаконними. В Києві діючими залишаються тарифи, які діяли до 1 грудня 2006 року.

Про це вкотре заявив під час прес-конференції в УНІАН екс-мер столиці Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО.

Свою думку він обґрунтував тим, що нормативні документи не мають зворотньої сили.

Відео дня

“Не має зворотньої сили жодний нормативний акт, жодне розпорядження, жоден указ, навіть якщо він найвищий – Президента, крім двох випадків: якщо скоєні велкомасштабні злочини або нанесено великих матеріальних збитків”, - заявив О.ОМЕЛЬЧЕНКО. Тому, за його словами, розпорядження від 12 лютого, які коригують тарифи і ціни на комунальні послуги, введені з 1 грудня, є незаконними.

Крім того, зазначив О.ОМЕЛЬЧЕНКО, у цих 4 розпорядженнях йде посилання на рішення сесії Київради від 8 лютого, яке, за його інформацією, до цього часу не було оприлюднене у засобах масової інформації, а отже воно не є ще чинним.

За словами екс-мера, для того, щоб нові тарифи набули чинності, по-перше, необхідно оприлюднити відповідне рішення сесії. По-друге, вважає він, слід виправити розпорядження від 12 лютого, які заднім числом зменшують тарифи, збільшені з грудня. “Повинні були б написати “з 1 березня”, і тоді можна вести розмову з киянами”, - пояснив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.

Водночас він нагадав, що 13 лютого Київський господарський суд визнав розпорядження Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО від 30 жовтня щодо нових тарифів на ЖКП незаконними. О.ОМЕЛЬЧЕНКО зазначив, що рішення суду вступає в силу, якщо не буде протягом 10 днів подано апеляції з боку міської влади.

“Нова влада продовжує судитися з власним народом, з киянами і виборцями. 13 було рішення суду. Витримали строго 10 днів, і подали заяву про апеляцію. Резину тягнуть, як кажуть в народі. А за законом ще положено 10 днів після заяви для надання обґрунтування, чому подано апеляцію. Сьогодні перше, таким чином, треба чекати 2-3 (березня) ще додаткового обґрунтування”, - повідомив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.