Представники громадського руху «Міський дозор» завтра, 1 березня, пікетуватимуть Генеральну прокуратуру України з вимогою перекваліфіковувати справу про побиття людей 16 грудня 2006 року в Харкові з «хуліганства» в «масові безпорядки».

Про це сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН лідер «Міського дозору» Владислав ПРОТАС.

За його словами, представники Харкова приїдуть до Києва з вимогами, щоб Генпрокуратура взяла під свій контроль розслідування цієї справи і перекваліфікувала її в «масові безпорядки». Він вважає, що хуліганство відрізняється від масових безпорядків тим, що виникає спонтанно і має цинічний характер щодо порушення громадського порядку. В.ПРОТАС наголосив, що події 16 грудня в Харкові явно були організовані і до них готувалися заздалегідь.

Відео дня

На думку В.ПРОТАСА, “важливо, аби було покарано не тих, хто виконував замовлення, а тих, хто організували безпорядки”. Він заявив про те, що міська влада причетна до цих подій, і звинуватив у провокації масових безпорядків і побитті громадян Харківського міського голови Михайла ДОБКІНА і секретаря Харківської міськради Геннадія КЕРНЕСА.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня 2006 р. в Харкові після мітингу проти будівництва торгового комплексу по вул.Клочковській, 197 сталися масові зіткнення і побиття громадян у присутності керівників Харківської міської ради і міліціонерів.