Жителі села Княжичі Броварського району Київської області звернулися до Верховної Ради України з проханням забезпечити проведення позачергових виборів голови і депутатів Княжицької сільської ради.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив депутат Княжицької сільради Сергій МАРТІЯН.

За його словами, жителі Княжичів вважають, що голова сільради зловжила службовим становищем під час приватизації земельних ділянок, що належать територіальній громаді села. «З метою захисту своїх конституційних прав жителі села об`єдналися в Союз власників майна і земель реорганізованого КСП і оголосили політичний страйк «За позачергові вибори голови і депутатів сільради», - зазначив С.МАРТІЯН.

Відео дня

Він заявив: «Сьогодні в нашому селі місцева влада фактично узурпована сільським головою Ольгою КАСЬЯН, яка займається операціями із землею, що належить жителям села. Селяни не знають, ким офіційно проводилося розділення на паї, чому у них забрали більше 100 га, а пай кожного жителя було скорочено з 1,42 га до 0,9-0,7 га. У Княжичах відсутня карта розподілу на паї».

Він також заявив, що на активних учасників акцій протесту місцева влада чинять моральний і фізичний тиск.

За словами С.МАРТІЯНА, «28 січня 2006 року голова сільради О.КАСЬЯН, повноваження якої були достроково припинені рішенням територіальної громади від 21 січня 2006 року, організувала захоплення приміщення сільради, в якій перебували представники ініціативної групи, що виступала за дострокові вибори до місцевих органів влади. Співробітники охоронної фірми, яких найняла О.КАСЬЯН, завдали тілесних ушкодження кільком жителям села».

С.МАРТІЯН вважає, що необхідне втручання в ситуацію, що склалася в Княжичах, парламентських комітетів з питань місцевого самоврядування і боротьби з корупцією.