Найбільший в Україні виробник автобусів ЗАТ "Львівський автомобільний завод" ("ЛАЗ", м. Львів) почав виробництво надвеликого зчленованого автобуса з низьким рівнем підлоги по всій довжині «СітіЛАЗ» А-292, призначеного для міських перевезень. Про це повідомив голова наглядової ради ЛАЗу Ігор ЧУРКІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, «СітіЛАЗ» А-292 - це принципово нова конструкторська розробка з частковим використанням елементів конструкції А-183. Одна з новинок в конструкції - система антискладання системи зчленування.

«СітіЛАЗ» А-292 має довжину 18,75 м, розрахований на 180 пасажирів, зокрема 47 місць для сидіння. Оснащений двигуном MAN D2836LOH, який відповідає міжнародному стандарту Євро-3.

Відео дня

При цьому І.ЧУРКІН додав, що як і всі міські моделі «ЛАЗ», новий автобус пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями і вже найближчим часом ці автобуси поставлятимуться до Києва і Москви.

Довідка УНІАН. Львівський автомобільний завод спеціалізується на випуску міських, приміських і туристичних автобусів різних типів і модифікацій і тролейбусів. Потужність підприємства – 3 тис. автобусів на рік. Завод поставляє свою продукцію до України, Росії, інших країн СНД. Моделі "ЛАЗ" становлять майже 30% всього автобусного парку СНД.

У 2006 році ЛАЗ збільшив виробництво на 35,5%, порівняно з 2005 роком, до 224,879 млн. грн. У 2006 році завод виробив 335 одиниць техніку (автобуси і тролейбуси).