Захисники тварин вважають за недоцільне вносити зміни до Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» і закликають депутатів Верховної Ради не голосувати за ці зміни.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор Київського еколого-культурного центру Володимир БОРЕЙКО, відповідний проект закону, внесений групою депутатів від Партії регіонів та БЮТ, фактично не лише звужує дію уже ухваленого рік тому закону, а є зовсім новим законом.

За словами В.БОРЕЙКА, з існуючого закону пропонується «викинути» 8 статей повністю, а 5 статей «змінити до невпізнання». Так, В.БОРЕЙКО зазначив, що назва закону, яка пропонується, «Про основні засади утримання тварин та забезпечення їх захисту», низводить захист усіх тварин до правил утримання домашніх та безпритульних тварин.

Відео дня

Крім того, за його словами, законопроект звужує коло положень законодавчого регулювання: вилучаються питання захисту сільськогосподарських тварин, диких тварин (у тому числі мисливських), захисту тварин під нас наукових експериментів, видовищних заходів, у спорті, при організації дозвілля.

У той же час для захисників тварин стало дивним, що у висновку Науково-експертного управління ВР щодо зазначеного законопроекту «навіть не зауважено, що пропонується зовсім нова редакція закону», а тому, сказав В.БОРЕЙКО, дії авторів висновку можуть бути класифіковані як навмисне викривлення інформації, перекручення фактів та підміна понять.

Захисники тварин просять парламентаріїв провести службове розслідування і виявити винних у тому, що Науково-експертне управління ВР «надає тенденціозні експертні висновки, які містять необ’єктивний аналіз законопроектів і спрямовані на те, щоб ввести в оману народних депутатів України».