17 лютого 2007 р. у м. Києві, в Українському Домі, відбулися збори активу Демократичної партії України. Збори розглянули питання про подальше політичне майбутнє партії.

Демократична партія України усвідомлює: сьогодні в державі склалася непроста суспільно-політична ситуація. ДемПУ звертається до всіх партій і громадських організацій національно-демократичного спрямування – Народного Руху України, Української Народної партії, партії «Пора», ВО «Свобода», «Національна самооборона», інших ідеологічно близьких політичних організацій. Ми прагнемо до об’єднання в єдиний політичний блок під попередньою назвою Українська Демократична Правиця. При цьому ДемПУ заявляє про готовність відкинути власні лідерські амбіції.

На першому етапі об’єднання пропонуємо створити Раду політичних партій. Саме Рада партій зуміє об’єднати те, що нас об’єднує і знайти компроміси щодо розбіжностей, які нас роз’єднують. До співпраці у Раді пропонуємо залучити партії демократичного спрямування інших країн та міжнародні організації.

Відео дня

Впевнені, що ідеологічні засади Демократичної партії України, закладені лідерами нашої нації В’ячеславом Чорноволом, Юрієм Бадзьо, Дмитром Павличком, стануть підгрунтям для майбутнього політичного об’єднання.

Водночас Демократична партія – це не лише ідеологія, це світовий бренд, який декому дуже хотілося б «приватизувати».

Декілька голів обласних парторганізацій та їх прибічники були кулуарно профінансовані кримськими меценатами і провели зібрання, яке назвали «надзвичайним» з’їздом ДемПУ. Не поставивши до відома рядових партійців, без проведення районних і міських партконференцій, проігнорувавши думку Національної ради ДемПУ, порушуючи Статут партії, 18 листопада 2006 року вони лише з третьої спроби (після невдалих спроб 9 та 16 вересня) здійснили намагання «приватизувати» партію. Хоча на цьому політичному фарсі були відсутні представники від 15-ти обласних організацій із 27-ми діючих.

І все ж, попри балаганний характер спроби в такий спосіб знищити одну з найдосвідченіших українських партій, ця спроба знайшла несподівану і, на наш погляд, незаконну підтримку з боку повноважних, але другорядних посадовців Мін’юсту. Ми не хочемо вірити, що окремі посадовці Мін’юсту в уряді Віктора Януковича отримали і виконують чиєсь політичне замовлення...

Ми впевнені, що справедливість буде встановлена, а демократія в нашій державі переможе. В цьому нас переконує європейский поступ України, який задекларував Президент Віктор Ющенко.