Впровадження єдиної системи безпеки виставок — головне досягнення ВЦ «КиївЕкспоПлаза» у 2006 році. Безпека виставки залежить від якості її забудови. Розуміючи цей факт, «КиївЕкспоПлаза» впровадила ефективну систему оцінки якості забудови відповідно до категорії виставкового обладнання. При монтажі стендів або експозицій компанії-забудовники використовують два типи виставкового обладнання: стандарт або нестандарт. До стандартного виставкового обладнання відносяться алюмінієві конструкції та інші елементи виставкових систем типу «Октанорм», «Конста», «Просістем», які мають сертифікати відповідності. Стенд, виготовлений із цих конструкцій — безпечний та надійний.  Наряду із стандартним виставковим обладнанням при забудові експозицій використовується нестандартне (несертифіковане) виставкове обладнання, яке може бути виготовлено із небезпечних матеріалів. Це алюмінієві, металеві, зварювальні  конструкції; тканинні, будівельні, рекламні, поліграфічні та інші матеріали, які останнім часом користуються великим попитом при забудові так званих «ексклюзивних» стендів.

Акредитація компаній-забудовників

Для вдосконалення системи контролю за забудовою виставки на території «КиївЕкспоПлази» була впроваджена система акредитації компаній-забудовників нестандартних та ексклюзивних виставкових стендів. Сьогодні на території ВЦ «КиївЕкспоПлаза» акредитовано 30 компаній-забудовників з України, Росії, Німеччини, Польщі, Болгарії, Естонії, Чехії, Словаччини, Литви, Туреччини та інших. 

Відео дня

Умови та порядок участі Забудовника у виставковому процесі викладено документально. Головна перевага акредитації в тому, що  вона детально та докорінно пояснює Забудовникові основні вимоги до сертифікації обладнання, охорони праці, протипожежної безпеки, санітарно-гігієнічних та екологічних норм; вимоги до робіт підвищеної складності під час монтажу, який є складовою частиною виставкового процесу.

Перспективи впровадження нових критеріїв оцінки безпеки виставок

Впровадження нових критеріїв оцінки безпеки виставок під час ведення монтажно-демонтажних робіт, підвищує вимоги до роботи компаній-забудовників та рівня якості наданих ними послуг. Відтепер щорічне проведення акредитації компаній-забудовників у Експоцентрі дає можливість залучати до співпраці лише високопрофесійні компанії, а також координувати прозорість бізнес-процесів в цьому сегменті, а саме: реалізацію ідеї, доброякісну конкуренцію, збереження прав на інтелектуальну власність, загальну безпеку виставки.

«Працюючи за такою системою, «КиївЕкспоПлаза», і взагалі будь-який виставковий центр, може гарантувати організаторам, учасникам та відвідувачам безпеку заходу», — говорить Ігор Колгатин, генеральний директор ВЦ «КиївЕкспоПлаза». — Набутий досвід роботи по даній системі безпеки заслуговує вивчення та застосування на території всіх виставкових центрів України».

 

За більш детальною інформацією звертайтесь до Юлії Рабін, PR-менеджера виставкового центру «КиївЕкспоПлаза», за тел. (044) 461-9585 або e-mail: expo@expoplaza.kiev.ua