Інвестиційна компанія "Гал-Інвест" (місто Львів) на користь двох фізичних осіб сконцентрувала більш як 50% колективного підприємства "Київтрактородеталь" (м.Київ, колишній Завод ім.Лепсе). Про це повідомив юрист компанії Назар ДМИТРАСЕВИЧ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, 13 лютого нові власники провели конференцію, яка, за статутом, є найвищим органом управління підприємством, і ухвалили рішення про нову редакцію статуту підприємства.

Разом з тим, нові власники змінили форму управління підприємством з колегіальною (директорат) на одноосібну (генеральний директор) і вибрали генеральним директором Олександра ГЕРАСИМЕНКА. Також було переобрано всі органи управління підприємством.

Відео дня

У свою чергу, як відзначив на прес-конференції новий гендиректор КП "Київтрактородеталь" О.ГЕРАСИМЕНКО, "ми не зацікавлені в перепрофілюванні підприємства". При цьому він додав, що підприємство планує збільшити виробництво і підвищити якість продукції, що випускається.

Н.ДМИТРАСЕВИЧ додав, що перед новими власниками "стоїть завдання зупинити штучне банкрутство підприємства".

Як повідомляв УНІАН, "Київтрактородеталь" не раз заявляв про рейдерські атаки на підприємство. За інформацією адвоката підприємства Олександри РУСІНОЇ, в період з 2002 року підприємцем Айдін АСКАРОВИМ створено ряд товариств з обмеженою відповідальністю, до статутних капіталів яких, за рішенням підконтрольної А.АСКАРОВУ ради підприємства, за штучно заниженими цінами без проведення експертної оцінки, вносилося майно, що належить колективному підприємству "Київтрактородеталь". "На даний момент до статутних капіталів цих підприємств з КП "Київтрактордеталь” було відчужено по суті всі основні активи підприємства, які становлять його потужність і забезпечували виконання замовлень клієнтів”, – відзначила О.РУСІНА.

Довідка УНІАН. Колективне підприємство "Київтрактородеталь" – найбільший в Україні виробник моторокомплектів і запасних частин до автомобілів, тракторів, комбайнам і до сільгосптехніки. Підприємство засноване в 1930 році. Чисельність працівників складає 2000 чоловік.

"Київтрактородеталь" виготовляє різні складні деталі для німецьких компаній Jungheinrich AG (третій за величиною світовий виробник навантажувачів) і компанії Duvelsdorf Handelsgesellschaft mbH.