Поглиблення конституційної кризи в країні призвело до зростання кількості рейдерських захоплень. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Київської міської організації УНА–УНСО Ігор МАЗУР.

За його словами, унаслідок колапсу правоохоронної системи, відсутності більше року дієздатних Конституційного суду і прокуратури, конституційні права громадян, зокрема їх майнові права, постійно порушуються.

«Скориставшись становищем, що склалося, деякі олігархічні клани встали на шлях заволодіння суспільною і особистою власністю», - зазначив І.МАЗУР.

Відео дня

Як приклад він привів ситуацію, що склалася з жителями села Ясногородка Макарівського району Київської області. Жителі заявляють про незаконність рішення Шевченківського районного суду м. Києва про виселення їх з будинків, що знаходяться на території місцевої бази відпочинку.

І.МАЗУР нагадав, що ще за радянських часів жителі с. Ясногородка одержали ордери на житло на території бази відпочинку, а зараз за позовом однієї з компаній, яка нібито є власником цього майна, Шевченківський суд ухвалив рішення про виселення жителів без надання іншого житла.

Як зазначив в ході прес-конференції представник «Української юридичної компанії» Олег МУСІЄНКО, до проявів рейдерства можна віднести і судові переслідування підприємця Сергія СЕКА, що є співзасновником фірми ТОВ «Олімпекс ЛТД», яка займається аграрним бізнесом і володіє активами на загальну суму 45 млн. доларів. За словами О.МУСІЄНКА, майнова суперечка між співзасновниками даного ТОВ щодо права власності на активи компанії переросла в судові розгляди, в ході яких С.СЕКА було затримано на підставі постанови Печерського районного суду м. Києва від 1 лютого 2007 року.