Міжнародний благодійний фонд “Ейдос” оголосив фіналістів Міжнародного відкритого конкурсу візуальних мистецтв «Ейдос-2006/07» для молодих митців.

Сьогодні на церемонії оголошення фіналістів, яка відбулась в УНІАН, виконавчий директор і віце-президент фонду Катрін ЗАХАРІЄВА повідомила, що до фінального туру конкурсу увійшов 21 проект інтерпретації музею сучасного мистецтва.

За її словами, у фінальному турі конкурсу проекти змагатимуться за номінаціями: проект музею сучасного мистецтва - архітектура/дизайн, кураторський проект; сучасний арт-проект у музейному просторі - живопис, графіка, скульптура/об’єкт/інсталяція, перформанс, медійні твори.

Відео дня

Обрання переможців відбудеться 27 травня, а 18 травня пройде виставка проектів.

К.ЗАХАРІЄВА також зазначила, що роботи переможців будуть відзначені сімома першими преміями, еквівалентними 2 тис. доларів США, а інші учасники отримають дипломи конкурсу «Ейдос-2006/07».

Крім цього, за її словами, є ще спеціальні призи від Посольства ФРН в Україні – поїздка на 12-й ART FORYM BERLIN-2007, та від Посольства Франції в Україні – поїздка на Міжнародну ярмарку актуального мистецтва FIAC-2007.

Як сказала К.ЗАХАРІЄВА, міжнародний відкритий конкурс візуальних мистецтв для молодих митців «Ейдос-2006/07» присвячений темі створення музею сучасного мистецтва, а також покликаний привернути увагу широкої громадськості до українського сучасного мистецтва і допомогти творчій молоді розкрити свій потенціал та реалізуватися в Україні та світі.

За її словами, конкурс «Ейдос-2006/07» розпочався у вересні 2006 року, а закінчився 30 листопада 2006 р. Протягом цього часу учасники надсилали концепції майбутніх, раніше непрезентованих проектів інтерпретацій музею сучасного мистецтва.

К.ЗАХАРІЄВА зазначила, що за час проведення конкурсу надійшло 143 індивідуальних і групових проектних заявок з різних регіонів України, а також з Білорусі, Росії та Німеччини.

Конкурс відбувається за організаційної та методичної підтримки Міністерства культури і туризму України та Представництва Європейської комісії в Україні.