Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" та "МакДональдз Юкрейн Лтд" передали 18 дитячим лікарням в різних регіонах України кардіологічне обладнання на суму 500 тисяч гривень.

Про це було повідомлено сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина ЮЩЕНКО і генеральний директор "МакДональдз Юкрейн Лтд" Ігор ДЄЛОВ підбили підсумки акції "Всесвітній день допомоги дітям у МакДональдз" у межах програми "Від лікарні до лікарні" та заявили про безкоштовну передачу діагностичного обладнання кардіологічним відділенням 18 дитячих лікарень.

Відео дня

К.ЮЩЕНКО наголосила, що основним пріоритетом роботи її фонду є покращення дитячої медицини в Україні. Спільно з партнерами фонд реалізує чисельні проекти і програми, спрямовані на досягнення цієї мети. Основною метою цієї акції, за словами К.ЮЩЕНКО, був збір коштів на придбання кардіологічного обладнання для дитячих лікарень. “Ми також хотіли звернути увагу суспільства на кількість кардіологічних захворювань у дітей”, - наголосила вона.

Голова Наглядової ради фонду "Україна 3000" зауважила, що спочатку планувалось зібрати кошти для 13 лікарень, але в результаті було придбано 18 комплектів сучасного медичного обладнання: 12-тиканальні синхронні електрокардіографи (включаючи 100 рулонів паперу та 12 флаконів ЕКГ-гелю) і добові монітори артеріального тиску. Це обладнання може бути використане у кабінетах функціональної діагностики, палатах інтенсивної терапії та реанімації, у приймальних відділеннях, у поліклінічно-амбулаторній практиці тощо. Загальна вартість медичного обладнання - 500 тис. грн.

У свою чергу І.ДЄЛОВ розповів, що на придбання медичного обладнання були спрямовані кошти, виручені від продажу сандвічів „Біг Мак" у період з 19 по 20 листопада 2006 року, а також від продажу спеціальних паперових „долоньок", браслетів і брелоків у період з 8 по 20 листопада минулого року. В акції взяли участь усі 57 закладів „МакДональдз" у 16 містах України, і кожний відвідувач мав змогу зробити свій особистий внесок в благородну справу допомоги дітям. Взагалі участь в акції взяли майже 211 тисяч відвідувачів закладів “МакДональдз”. І.ДЄЛОВ висловив вдячність усім, хто взяв участь в акції.

На прес-конференції зазначалось, що 26 січня 2007 р. практикуючі лікарі кардіологічних і реанімаційних відділень дитячих лікарень, які отримали діагностичне обладнання, пройшли спеціальний тренінг під керівництвом головного кардіолога Міністерства охорони здоров`я України, доктора медичних наук, професора Юрія СІРЕНКА та за участю спеціалістів з експлуатації обладнання. Це дозволить лікарям найефективніше використовувати нове обладнання у щоденній роботі.

Директор програми “Від лікарні до лікарні” Віра ПАВЛЮК наголосила, що ця акція стала поштовхом для розвитку дитячої кардіології в Україні. Так, уже 7 лютого планується провести відео-конференцію між українськими і філадельфійськими (США) лікарями. Подібні акції будуть продовжуватись і в майбутньому.