Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) починає в Україні дворічний проект USAID/TIBA з бюджетом 8 млн. дол., покликаний надати технічну допомогу уряду України і приватному сектору в сфері розвитку торгівлі, інвестиційну діяльність і підприємництво.

Про це повідомив директор регіональну місію USAID в Україні, Молдові і Білорусі Ерл ГАСТ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Е.ГАСТА, реалізація даного проекту дозволить прискорити інтеграцію України в світову економіку.

Відео дня

Новий проект USAID сприятиме розвитку торгівлі товарами і послугами відповідно до вимог СОТ і проведенню регуляторної реформи, направленої на встановлення сприятливого правового і підприємницького середовища для розвитку малого і середнього бізнесу і залучення інвестицій.

При цьому Е.ГАСТ підкреслив, що діяльність проекту буде зосереджена на сприянні вступу України у СОТ і підтримці після вступу, відповідності вимогам СОТ з боку приватних підприємств, поліпшенні підприємницького середовища і створенні умов, які сприятимуть збільшенню обсягів національних і іноземних інвестицій.

Крім того, передбачається створення ефективного механізму виконання регуляторних актів для викорінення корупції в сфері отримання прав власності на землю і користування землею, дозволів на будівництво і доступу до інженерно-комунальних систем.

За словами учасників прес-конференції, новий проект продовжить перегляд, а також розробку змін і доповнень до законів і регуляторних актів України у сфері торгівлі для забезпечення відповідності останніх вимогам СОТ і підвищення ефективності роботи тих органів, які є виключно важливими для виконання зобов`язань України, пов`язаних зі вступом у СОТ.

Як відзначив Е.ГАСТ, складні і заплутані процедури отримання дозволів у сфері будівництва, доступу до інженерно-комунальних систем, землевідведення залишаються джерелом корупції в Україні.

Новий проект в Україні впроваджуватиме провідна міжнародна консалтингова компанія Booz Allen Hamilton. Для реалізації проекту компанія Booz Allen Hamilton має намір залучити компанії Emerging Markets Group, Economic Integration Forum, Crimson Capital і Mendez England.