Нових випадків захворювання на гострі кишкові інфекції у селі Голубівка Новомосковського району Дніпропетровської області в останні два дні не зареєстровано. Тимчасово призупинену подачу питної води через місцевий водогін, який став джерелом захворювання, планується відновити до четверга.

Таке офіційне повідомлення Міністерства охорони здоров’я озвучив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» Андрій КЛЕПІКОВ.

Він нагадав, що 24-27 січня до інфекційного відділення Новомосковської центральної районної лікарні було госпіталізовано 9 жителів одного з мікрорайонів Голубівки, з них 7 дітей, з ознаками гострої кишкової інфекції. Захворювання було спричинене вживанням недоброякісної води у місцевому водогоні, яка була забруднена з грунту через його порив.

Відео дня

Подача води цим водогоном, який забезпечував водою жителів окремого району села, де в основному розташовані багатоповерхові будинки і де мешкають близько 600 осіб, була тимчасово припинена. Тимчасово також було призупинено роботу об’єктів харчування, шкіл, дитячого садка мікрорайону.

“На сьогодні ситуація повністю котрольована. Останні два дні нових випадків захворювання не реєструється… Аварія усунута, проводяться підготовчі роботи для того, щоб запустити водогін у дію. Він промивається, хлорується і після отримання результатів лабораторних досліджень вода буде подана мешканцям цього мікрорайону. Це орієнтовно середа-четвер”, - повідомив А.КЛЕПІКОВ.

За його словами, МОЗ не очікує нових випадків захворювання.

Як повідомляв УНІАН, 27 січня прокуратура Новомосковського району Дніпропетровської області порушила кримінальну справу проти посадовців Губинихського цукрового заводу за підозрою у масовому отруєнні жителів села Голубівка. Прокуратура інкримінує посадовцям підприємства службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367) та порушення правил боротьби з епідеміями (ст. 325) Кримінального кодексу України.

У ході попереднього слідства встановлено, що 22 січня сталася аварія на технічному водогоні цукрового заводу, що призвело до потрапляння отруйних речовин у водопровідну мережу Голубівки.