16 січня в ефірі «5 каналу» стартував новий проект – «Прес-конференція у прямому ефірі». Проект розроблений та здійснений спільно з агентством УНІАН.

Усі найголовніші прес-конференції, що проходять в УНІАНі, відтепер постійно транслюються наживо на «5 каналі».

Одним із типів продукту, який «5 канал» опанував з моменту переходу в формат інформаційного мовлення 14 березня 2005 року, були прямі трансляції значущих прес-конференцій, зокрема, Президента України, прем’єр-міністра України, лідера опозиції, відомих політиків, що виступали з конкретними месиджами. Подібний продукт мав відгук у глядацької аудиторії, був сприйнятий. Такий продукт є цікавим для інформаційного формату, він може позитивно вплинути на загальний рейтинг каналу, от тому виникла ідея впровадити ці трансляції на постійній основі.

Відео дня

«Коли ми змогли технічно бути до цього готовими, – пояснює генеральний продюсер «5 каналу» Юрій Стець, – коли ми змогли досягнути певної домовленості з УНІАНом, який на сьогоднішній день вважаємо лідером серед інформаційних агентств України, тоді й усвідомили, що починаючи з нового 2007 року трансляції прес-конференцій мають стати нашим постійним продуктом. Від 16 січня він отримав фіксоване місце в програмній сітці  і згодом, я сподіваюся, матиме свого конкретного глядача. Принаймні, перші дні трансляції доводять саме це».

На переконання Юрія Стеця, «глядачам цікаво отримувати інформацію, так би мовити, з перших вуст, цікаво бути присутніми тоді, коли новини власне народжуються, а не отримувати вже увечері короткі фрагменти прес-конференцій з тих сюжетів, які потрапляють в інформаційні випуски». Він також наголосив, що «до сьогодні денний ефір «П’ятого» з прямими включеннями, приміром, пленарних засідань Верховної Ради України, виглядав доволі сумбурним і конкретного програмінгу цих включень не було». «Впровадження, спільно з агентством УНІАН, в програмній сітці прес-конференцій у прямому ефірі, дозволило нам  краще структурувати денний ефір і отримати сталу систему позицій для продуктів кожного типу. Зокрема, ми відпрацювали чітку послідовність: оперативні новини, міжнародні, регіональні, спортивні і після того – прес-конференція у прямому ефірі, - зазначає генеральний продюсер «П’ятого». – Я думаю, що з часом, через тиждень-два, глядач до цього звикне. Люди, які будуть вдень нас дивитися в офісах або вдома, звичайно ж, стануть нашими постійними глядачами».

Звісно, цей проект не виключатиме прямих трансляцій з важливих подій, що відбуватимуться в інших місцях, як то: Секретаріат, Верховна Рада, Кабмін тощо.

«За останні роки у нас склалися тісні стосунки з УНІАНом, так само, як і з іншими агентствами. Але з приходом на посаду Президента УНІАН Ірини Геращенко наше співробітництво активізувалося. З тим професіоналізмом, яке є в Ірини, і завзяттям, з яким вона береться за будь-яку справу, я думаю, що успіх нашого проекту є гарантованим», - наголошує Юрій Стець.

Прес-служба «5 каналу»