Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій КІНАХ вважає, що закон про імперативний мандат шкодитиме розвитку країни.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Безумовно, в такому вигляді імперативний мандат, якщо він буде розповсюджений на депутатів всіх рівнів, вносить серйозний хаос та ще більш поглиблює політичну кон’юнктуру, що буде шкодити розвитку і стабільності в Україні”, - сказав А.КІНАХ.

Відео дня

“Імперативний мандат, на наш погляд, однозначно не повинен розповсюджуватись на депутатів всіх рівнів, які вже обранні. Закон не повинен мати зворотної дії”, - додав він.

На його думку, імперативний мандат може діяти ефективно тільки тоді, коли буде існувати високий рівень політичної структуризації суспільства, а на виборах змагатись інтелект та програми, а не “чорний” піар.

“Мене особисто турбує, що системоутворюючі закони, такі як закон про Кабінет Міністрів, закон про імперативний мандат, закон про опозицію, перетворились на предмет достатньо примітивної політичної торгівлі. Ті політичні сили, які дозволяють собі торгувати такими системоутворюючими законами, діють всупереч розвитку України як демократичної держави, де збалансовані різні гілки влади”, - впевнений А.КІНАХ.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад», встановивши імперативний мандат для депутатів місцевого самоврядування.