Завтра о 15.00 політична партія «Велика Україна» планує подати документи в Київську міську раду щодо проведення в столиці місцевого референдуму про дострокове припинення повноважень Київради і його голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер партії Ігор ГЕККО.

Він нагадав, що 23 грудня відбулися збори ініціативної групи з організації референдуму.

Відео дня

За його словами, зібрані всі документи для групи з 55 чоловік для того, що бути юридично зареєстрованими як ініціативна група для проведення референдуму.

«Ми завтра о 15.00 запрошуємо всіх бажаючих, а також журналістів у Київську міськраду на процедуру передачі документів для реєстрації», - сказав І.ГЕККО.

Він зазначив, що відповідно до українського законодавства протягом 10 днів подані документи мають бути перевірені, після чого проводиться реєстрація.

За його словами, після цього «Велика Україна» розпочне збір підписів киян для проведення дострокових виборів.

На референдум будуть винесені два питання: «Чи підтримуєте Ви дострокове припинення повноважень Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО?» і чи «Підтримуєте Ви дострокове припинення повноважень Київської міської ради п`ятого скликання?».

Окрім цього, голова київської міської організації партії “Реформи і Порядок”, депутат Київради від Блоку Кличка Володимир БОНДАРЕНКО зазначив, що «ПРП» також ініціюватиме проведення референдуму з даних питань.

«Ми вважаємо, що ні Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, ні Київрада не мають морального і юридичного права далі керувати столицею. Вони обдурили киян», - підкреслив він.

Він зазначив, що «ПРП» ініціює референдум з тих же питань, що і «Велика Україна»

В свою чергу, депутат Київради Михайло БРОДСЬКИЙ підкреслив, що організовуються 4 ініціативних групи.

«Те що ми йдемо декількома - це технологія, це не розбіжності для того, щоб не дати Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ можливості заборонити киянам самим визначитися», - підкреслив він.