Компанія МКС в 2006 році випустила 40 тис. комп`ютерів.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ради директорів МКС Олег МАШКОВ.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами О.МАШКОВА, «компанія вже вісім років входить в п`ятірку найбільших виробників комп`ютерів в Україні».

Відео дня

Він також зазначив в бесіді з кореспондентом УНІАН, що виробничі потужності компанії дозволяють випускати до 100 тис. комп`ютерів, проте «компанія сьогодні виробляє стільки комп`ютерів, скільки може реалізувати».

Довідка УНІАН. Компанія МКС (Харків) заснована 12 квітня 1990 року. Головний офіс компанії знаходиться в м. Харків. Компанія також має офіс у Києві. Філіали компанії МКС працюють в містах Київ, Донецьк, Луганськ, Маріуполь, Краматорськ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Сімферополь, Алчевськ, Кривий Ріг, Львів, Кременчук, Слов`янськ, Дніпродзержинськ, Сєверодонецьк, Керч, Одеса, Севастополь, Вінниця, Полтава, Ялта, Чернігів, Мелітополь, Євпаторія.

Кількість співробітників – понад 1800 чоловік. Кількість замовників серед підприємств – понад 30 тисяч. Кількість проведених і проданих комп`ютерів, станом на серпень 2006 року – понад 160 тис. штук.

Компанія має найбільшу в Україні роздрібну мережу магазинів «Комп`ютери і офісна техніка», комп`ютерних супермаркетів тощо – всього понад 50 торгових точок в 25 містах в 12 областях.

Технічну підтримку споживачів здійснює власний сервісний центр компанії МКС.

Компанія МКС завершила перший етап залучення інвестицій шляхом приватного розміщення акцій серед іноземних інвесторів. Агентом з розміщення акцій виступила інвестиційна компанія Concorde Capital. Проект реалізовано шляхом створення відкритого акціонерного товариства «Еквін», в яке разом з компанією МКС увійшли вісім зарубіжних інвестиційних фондів. Сума операції з продажу 20% акцій ОАО «Еквін» становила 14,5 млн. дол. Кошти, одержані від приватного розміщення акцій, будуть направлені на фінансування інвестиційної програми з розвитку роздрібної мережі МКС, реструктуризацію кредитного портфеля і збільшення статутного капіталу.