Перший в Україні індексний фонд «Амадеус - Індекс ПФТС» з 28 грудня розпочав розміщення своїх акцій.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН президент інвестфондів «Симфонія N1» і «Амадеус - Індекс ПФТС» Михайло РОЙКО.

За його словами, структура активів «Амадеус - Індекс ПФТС» відповідатиме структурі індексної корзини індексу ПФТС, що включає акції 14 найбільш ліквідних українських компаній.

Відео дня

За інформацією М.РОЙКА, термін діяльності фонду - до 31 березня 2009 року, номінальна вартість 1 акції - 5 тис. грн., термін публічного розміщення акцій - 1 рік.

М.РОЙКО зазначив, що акції інвестфонду обертатимуться в ПФТС, і в січні 2008 року фонд здійснюватиме викуп своїх акцій.

За словами М.РОЙКА, український фондовий ринок, що зокрема входять в індексну корзину ПФТС і в структуру активів «Амадеус – Індекс ПФТС» акції генеруючих компаній, «Укрнафти», «Укртелекому», має великий потенціал для зростання.

Президент фонду також зазначив, що сьогодні цінні папери українських емітентів привертають велику увагу не тільки іноземних, а й українських інвесторів, причому увага останніх зростає. «Сьогодні на ринку склалася тенденція, коли цінних паперів починає не вистачати», - відзначив М.РОЙКО.

Довідка УНІАН. Відповідно до світової практики, структура активів індексних фондів відповідає структурі вибраних ринкових індексів. Інвестиційна політика індексних фондів ґрунтується на індексній стратегії – стратегії пасивного управління портфелем активів таких фондів.

ЗАТ «Компанія з управління активами «Амадеус» створене в березні 2005 року відомими на українському фондовому ринку компаніями «Он-лайн капітал» і «Комекс Цінні папери». Під управлінням КУА «Амадеус» перебувають 3 закритих інвестиційних фонди: корпоративний – «Симфонія №1», «Амадеус – Індекс ПФТС» і пайовий – «Вальс – Індекс ПФТС». В даний час сукупна вартість чистих активів під управлінням компанії становить 10,8 млн. грн.