11 етап загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006» проходить під  гаслом «КОРОНАЦІЯ ВІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ».

ОДИНАДЦЯТА  ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ПРОГРАМА «ЛЮДИНА РОКУ-2006»

Відео дня

Програма «ЛЮДИНА РОКУ» стала першим рейтинговим проектом в Україні. Але її почесна відзнака і сьогодні залишається найпрестижнішою. Життєдайність і рейтинг програми базується, насамперед, на потужному потенціалі доброзичливої підтримки з боку наших друзів, однодумців, ділових партнерів і, звичайно ж, засобів масової інформації.

Щороку коло неупереджених і авторитетних експертів визначають справжніх лідерів України в усіх найважливіших сферах суспільного життя. Для більшості лауреатів премія «ПРОМЕТЕЙ-ПРЕСТИЖ» стала трампліном до нових звершень.

Отже, на нас чекає унікальна церемонія коронування світлом суспільного визнання видатних сучасників, вітчизняних та міжнародних лідерів, які своїми звершеннями і потужною енергією творіння і добра збагачують скарбницю вічних цінностей.

 

м. Київ, 16 січня 2007 р.

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» повідомляє  засобам масової інформації, що 16 січня 2007 року підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2006 рік та доводить до відома громадськості імена кращих представників української еліти, які за свої професійні досягнення у 2006 році визначені лауреатами    одинадцятої    загальнонаціональної    програми    «ЛЮДИНА РОКУ – 2006»   у 19 професійних номінаціях Програми (повний перелік лауреатів додається).

 

Перша українська незалежна Премія за вищі професійні і                              громадські досягнення «ПРОМЕТЕЙ – ПРЕСТИЖ» передбачає присудження титулу «ЛЮДИНА РОКУ» найбільш видатним особистостям України, які досягли значних успіхів у найважливіших для держави  сферах професійної і громадської діяльності. 

Напередодні урочистої церемонії вручення премій одинадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006» члени Вищої  Академічної Ради Програми шляхом таємного голосування визначать володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ – 2006» (по одному з трьох-чотирьох лауреатів у 19-ти номінаціях Програми).

 

Урочиста церемонія вшанування лауреатів та переможців одинадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006», 

а також володарів міжнародних та спеціальних премій

Вищої Академічної Ради Програми

за 2006 рік відбудеться

17 березня 2007 року о 17.00

у Національному Палаці Мистецтв «УКРАЇНА».

 

 

ВИЗНАЧЕНІ 60 ЛАУРЕАТІВ ОДИНАДЦЯТОЇ

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

«ЛЮДИНА РОКУ – 2006»

За станом на 16 січня 2007 року підведені остаточні підсумки експертного опитування за 2006 рік та визначені усі лауреати одинадцятої загальнонаціональної програми   «ЛЮДИНА РОКУ – 2006» (подаються в алфавітному порядку):

1. ГРОМАДСЬКИЙ ЛІДЕР РОКУ

Номінуються лідери партій, громадських організацій, об’єднань і рухів, які своєю плідною діяльністю сприяють збереженню стабільності і злагоди у нашому суспільстві, а дії очолюваних ними об’єднань спрямовані на соціальний і правовий захист громадян.

·  БЕЗСМЕРТНИЙ Роман Голова центр. виконкому НСНУ

·  ОЛІЙНИК Борис Голова «УКРАЇНСЬКОГО ФОНДУ КУЛЬТУРИ»

·  ТИМОШЕНКО Юлія Лідер партії «Всеукраїнське об’єднання «БАТЬКІВЩИНА»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 48 здобувачів.

2. РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛІДЕР РОКУ

Номінуються керівники облдержадміністрацій, які найбільш ефективно сприяють соціально-економічному розвитку регіону, вагомому наповненню держбюджету, невпинному зростанню національного валового продукту  та добробуту населення. На звання «Регіональний лідер року» можуть також претендувати найбільш відомі та впливові представники громадської, політичної, економічної та гуманітарної еліти регіонального рівня.

·  ДЄЄВА Надія Голова Дніпропетровської облдержадміністрації

·  САЛИГІН Василь Голова Харківської облради

·  УЛЬЯНЧЕНКО Віра Голова Київської облдержадміністрації

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 32 здобувача.

3. МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ

Номінуються міські Голови (мери) міст, чиї плідні зусилля в ім’я економічного розвитку рідного міста та добробуту городян, збереження і примноження історичної та культурної спадщини свого краю, досягнення політичної та соціальної стабільності, сприяння побудові    інституту   місцевого самоврядування набули широкого визнання у самому місті та за його межами.

·  ДОБКІН Михайло Міський голова м. Харків

·  САДОВИЙ Андрій Міський голова м. Львів

·  ЧАЙКА Володимир Міський голова м. Миколаїв

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 38 здобувачів.

4. ПРОМИСЛОВЕЦЬ РОКУ

Номінуються керівники промислових підприємств базових галузей промисловості України (металургійної, хімічної, нафтогазової, машинобудівної, автомобілебудівної, авіабудівної, енергетичної, трубної, тощо) будь-яких форм власності (державні, спільні та приватні), які протягом 2006 року працювали найбільш ефективно і стабільно, чия діяльність була спрямована на виготовлення конкурентноспроможної промислової продукції і чий  внесок  у національний валовий продукт  -  найвагоміший.

·  ВОЙТЕНКО Борис Голова правління ВАТ «ЗАПОРІЖКОКС»

·  ГОРБАТКО Валерій Директор Одеського припортового заводу

·  РИЖЕНКОВ Олександр Голова правління – генеральний директор                                  ВАТ «ДОНЕЦЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД»

·  САЦЬКИЙ Віталій Голова правління ВАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 52 здобувач.

5. ПІДПРИЄМЕЦЬ РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найуспішніші представники підприємницьких та ділових кіл України, які досягли протягом 2006 року найбільш вагомих успіхів та динаміки розвитку у наступних сферах діяльності: керівництво та управління багатогалузевими холдінгами та управляючими компаніями, корпоративне управління, транспорт, будівництво та виробництво будівельних матеріалів, телекомунікації,  високі технології, виробництво алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, тощо.

·  ГАВРИШ Олександр Голова правління ЗАТ «СТРОЙМАК КНАУФ»

·  КМИТЬ Микола Генеральний директор холдингу «IDS GROUP»

·  ТОЛМАЧЕВ Микола  Генеральний директор компанії «Т.М.М.»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 61 здобувач.

6. МЕНЕДЖЕР РОКУ

Номінуються найкваліфікованіші та найефективніші фахівці з управління підприємствами та компаніями (керівники, топ-менеджери),  чия професійна діяльність у 2006 році найбільш сприяла досягненню значних виробничих та соціально-економічних показників, підвищенню іміджу та ділової репутації їхніх підприємств у наступних сферах діяльності: торгівля та дистрибуція, інвестиційний бізнес, виробництво безалкогольних напоїв, харчова промисловість, медіа та рекламний бізнес, страхова діяльність,  сфера послуг, ремонтний бізнес та сервіс, туризм, ресторанний бізнес, фармацевтичний бізнес,  операції з нерухомістю, консалтингові послуги, тощо.

·  ЗАРЯ Ірина Президент асоціації «ПФТС»

·  КРАВЕЦЬ Ігор Генеральний директор УДППЗ «УКРПОШТА»

·  ПЛАКСІЙ Валерій Голова правління - генеральний директорВАТ «ПОЛТАВАКОНДИТЕР»

·  ФОМЕНКО Дмитро Президент групи компаній «ФІНАНСОВИЙ СОЮЗ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 62 здобувача.

7. ФІНАНСИСТ РОКУ

Номінуються керівники банківських установ (в тому числі державних), фінансово-промислових та інвестиційних структур, які протягом 2006 р. своєю діяльністю найбільш сприяли становленню та стабілізації кредитно-фінансового ринку в Україні.

·  ГОРБУНЕНКО Денис Голова правління ВАТ «РОДОВІД  БАНК»

·  КАПУСТІН Віктор Голова правління ВАТ «УКРЕКСІМБАНК»

·  ЛАГУН Микола Голова Ради директорів ТОВ КБ «ДЕЛЬТА»

·  РАСПУТНА Людмила Голова правління ВАТ «КРЕДИТПРОМБАНК»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 29 здобувачів.

8. ЛІДЕР МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ РОКУ

Номінуються представники малого та середнього бізнесу України, зокрема – керівники підприємств будь-яких форм власності, крім державної; приватні підприємці, тощо, які займають міцні позиції на внутрішньому та зовнішньому ринку товарів і послуг, виготовляють високоякісну та конкурентноспроможну продукцію і досягли у 2006 році найбільш значних успіхів у задоволенні потреб споживачів.

·  ТОВ «КВІН - СВІГ»  Генеральний директор - АНДРОСОВ Ігор

·  Компанія «ХОФФМАНН ЛЯ-РОШ ЛТД» в Україні  Голова представництва компаніі -                  ГРИНЕВИЧ Сергій

·  ДП «ЕСКА ФУД СОЛЮШИНС»  Генеральний директор - РУДЬ Микола

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 41 здобувач.

9. НАЦІОНАЛЬНА ТОРГОВЕЛЬНА  МАРКА РОКУ

Номінуються вітчизняні торгові (товарні) марки, ім’я та імідж яких викликає максимальну довіру у свідомості споживачів та є синонімом світової якості.

·   ТМ «КОСМО»

·   ТМ «НЕСТЛЕ»

·   ТМ «ЩЕДРИЙ ДАР»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 48 здобувачів.

10. ІНВЕСТИЦІЯ  РОКУ

Номінуються приватні інвестори (українські і закордонні юридичні та фізичні особи), чиї проекти, програми та плідна інвестиційна діяльність, а також розміри інвестиційних внесків протягом 2006 року найбільш сприяли поліпшенню соціально-економічного стану нашого суспільства, впровадженню економічних реформ та мали велике соціально-громадське значення.

·  Інвестиційні проекти ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА»   

·  Інвестиційні проекти компанії «ДРАГОН КАПІТАЛ»   

·  Інвестиційні проекти ТОВ «КНАУФ ГІПС ДОНБАС»   

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 19 здобувачів.

11. АГРАРІЙ  РОКУ

Номінуються керівники фермерських господарств, фермерських об’єднань, аграрних та аграрно-промислових комплексів або ж окремі особи, які своїм підприємницьким хистом, вмінням орієнтуватись у ринковому просторі і ефективним використанням новітніх аграрних технологій досягли найбільш вагомих результатів.

·  ВОЙТОВИЧ Станіслав  Голова спостережної Ради  ТОВ «ТУЛЬЧИНСЬКИЙ МАСЛОСИРЗАВОД»

·  ІВАНЧИК Віктор  Генеральний директор ТОВ «ФІРМА «АСТАРТА –КИЇВ»

·  КОЧМАРСЬКИЙ Валентин  Директор державного підприємства «Дослідне господарство «ЕЛІТА»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 22 здобувача.

12. ЖУРНАЛІСТ РОКУ В ГАЛУЗІ ДРУКОВАНИХ ЗМІ

Номінуються професійні  представники друкованих  засобів масової інформації (газет, часописів, Інтернет – видань), зарубіжні та регіональні власкори друкованих видань, чиї публікації, рубрики, репортажі, журналістські розслідування,  тематичні проекти мали у 2006 році найбільш  позитивний громадський резонанс, відзначені високим  професіоналізмом, актуальністю та суспільною значимістю.

·  БІЛЕЦЬКИЙ Михайло  Газета «CN-СТОЛИЧНЫЕ НОВОСТИ»

·  КРЕМЕНЬ Тетяна  Журнал «КОРРЕСПОНДЕНТ»

·   СКАЧКО Володимир  Газета «КІЕВСКІЙ ТЕЛЕГРАФЪ»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 30 здобувачів.

13. ЖУРНАЛІСТ РОКУ В ГАЛУЗІ ЕЛЕКТРОННИХ ЗМІ

Номінуються професійні представники електронних  засобів  масової інформації (телебачення та радіомовлення) чиї репортажі,  авторські програми, неординарні проекти, тощо набули в 2006 році найвищого рейтингу та суспільного резонансу, відзначилися високим професіоналізмом і актуальністю.

·  ЧАЙКА Роман  Телеканал «5 КАНАЛ»

·  ЧАЙКОВСЬКИЙ Роман  Радіо «ЕРА ФМ»

·  ШУСТЕР Савік  Телеканал «ІСТV»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 38 здобувачів.

14. ВЧЕНИЙ РОКУ

Номінуються видатні українські вчені, чиї відкриття у тій чи іншій галузі суттєво сприяли вирішенню загальнолюдських проблем.

·  ЛИТВИНЕНКО Леонід  Директор Радіоастрономічного інституту НАН України, академік НАН України

·  НАУМОВЕЦЬ Антон  Віце – президент НАН України, академік НАН України

·  ОНИЩЕНКО Олексій  Генеральний директор Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, академік НАН України

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 33 здобувача.

15. МИТЕЦЬ  РОКУ

Номінуються письменники, поети,  композитори, музиканти, співаки, режисери, художники, скульптори,  інші діячі мистецтв (у тому числі ті, хто представляє українську культуру за рубежем), чия творча діяльність найпомітніше збагатила українську та світову культуру.

·  БУКОВСЬКИЙ Сергій  Заслужений діяч мистецтв України, режисер-документаліст

·  ДЯДЮРА Микола  Заслужений діяч мистецтв України, Головний диригент Симфонічного оркестру Національної філармонії України

·  КОБЗОВ Микола  Заслужений працівник культури України, Президент Всеукраїнської громадської організації «ЦИРКОВА СПІЛКА КОБЗОВА»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 77 здобувачів.

16. АКТОР РОКУ

Номінуються актори театру, кіно та телебачення, чиї сценічні та екранні ролі у 2006 році заслуговують на особливу відзнаку.

·  БАБАЄВ Давид  Народний артист України, актор Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки

·  ВІТОВСЬКА Ірма  Актриса Молодого театру, володарка премії «КИЇВСЬКА ПЕКТОРАЛЬ»

·  ЛЕГІН Валерій  Заслужений артист України, актор Молодого театру

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 34 здобувача.

17. СПОРТСМЕН РОКУ

Номінуються  видатні українські спортсмени, які у 2006 році досягли найвищих результатів у будь-яких внутрішніх, європейських чи світових змаганнях з різноманітних видів спорту.

·  ГЕШКО Іван Чемпіон Світу 2006р. з легкої атлетики (в приміщенні), Срібний призер Чемпіонату Європи 2006р. з легкої атлетики

·  ГРУШИНА ОленаГОНЧАРОВ Руслан Бронзові призери Олімпійських ігор в Турині з фігурного катання, Срібні призери Чемпіонату Європи 2006р.  з фігурного катання

·  ХЛІСТУНОВА Анна Чемпіонка Європи 2006р. з плавання на дистанції 100 м брасом

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 34 здобувача.

18. МЕЦЕНАТ РОКУ

Номінуються особистості, вітчизняні та іноземні, які щиро і постійно опікуються інтересами українського народу, вносять значний вклад у прискорення демократичних процесів у нашій державі, чия меценатська та благодійна діяльність приносять відчутну користь українському суспільству.

·  КОВАЛЕНКО Анатолій Президент Громадського фондуСВЯТОГО АНДРІЯ ПЕРВОЗВАННОГО

·  ЛОГУШ Юрій Генеральний директор ЗАТ «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА», меценат конкурсу «КОРОНАЦІЯ СЛОВА»

·  ПЕТРЕНКО Микола Голова зборів засновників Асоціації «УКРАЇНСЬКИЙ ДІЛОВИЙ ЦЕНТР ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СНД»

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 24 здобувача.

19. ЮНИЙ ТАЛАНТ РОКУ

Номінуються юні таланти України, чиї непересічні наукові, технічні, творчі та спортивні досягнення набули найвищого позитивного резонансу та визнані громадськістю видатними.

·  ЄВЧЕНКО Анастасія  Переможниця конкурсу «МАЛЕНЬКА ПРИНЦЕСА СВІТУ 2006»

·  МЕЛЬНИК Віктор  Юний оперний співак, переможець телевізійного проекту «ШАНС» в 2006 р.

·  СЛЮСАРЧУК Назар  Переможець Національного конкурсу « ДИТЯЧЕ ЄВРОБАЧЕННЯ – 2006» 

Всього в цій номінації  експертами було названо в якості потенційних претендентів на отримання лауреатських звань 18 здобувачів.

 

В лауреатському переліку одинадцятої загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ - 2006» представлені 14 регіонів України (Вінницька обл.,  Дніпропетровська обл., Донецька обл., Запорізька обл., м. Київ, Київська обл., Львівська обл., Миколаївська обл., Одеська обл., Полтавська обл., Рівненська обл., Тернопільська обл., Харківська обл., Чернівецька обл.)

Загалом експертами, які брали участь у визначенні лауреатів програми                   «ЛЮДИНА РОКУ-2006» було номіновано 740 претендентів на отримання лауреатських звань.

P.S.  З вищезазначеного переліку 51 претендент на здобуття лауреатських звань загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006» жодного разу не визначався в якості лауреатів попередніх програм.

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНІ ВОЛОДАРІ

МІЖНАРОДНИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ПРЕМІЙ

«ЛЮДИНА РОКУ – 2006»

2 листопада 2006 року на засіданні загальних зборів Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» було вирішено присудити щорічні міжнародні та спеціальні премії загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» за             2006 рік.

Володарями міжнародних і спеціальних премій «ЛЮДИНА РОКУ - 2006» визначені:

· АЛІЄВ Ільхам - Президент Азербайджанської Республіки, – міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності;

· СОЛАНА Хав`єр – Верховний представник ЄС з загальної зовнішньої політики та політики безпеки, – спеціальна премія за укріплення партнерських та дружніх стосунків між Україною               та ЄС;

· ХО СУН ЧЬОЛ – Надзвичайний і Повноважний Посол Кореї в Україні, – міжнародна премія в галузі дипломатії;

· ГИНЯНСЬКИЙ  Іван – відомий бізнесмен та меценат українського походження, – міжнародна премія в галузі  благодійництва та меценатства;

· БРЕЙТБУРГ Кім – Заслужений діяч мистецтв Росії, – міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та  мистецтва;

· ДЕМАРІН Ігор – Заслужений артист Росії, – міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та  мистецтва;

· БОНДАРЧУК Федір – кінорежисер, актор, телеведучий, продюсер, –  спеціальна премія за особливі заслуги у творчій, громадській та патріотичній діяльності.

Щорічні міжнародні премії  «ЛЮДИНА РОКУ» були засновані відповідно до рішення Вищої Академічної Ради від 2 жовтня 2001 р. Як претенденти на міжнародні та спеціальні премії розглядаються відомі особистості міжнародного масштабу, чия професійна і суспільна діяльність визнана європейським і світовим співтовариством, і які безпосередньо зробили значний внесок у становлення і розвиток України як незалежної держави, сприяли зміцненню її позитивного іміджу у світі.

Міжнародні премії за 2006 рік будуть вручені їхнім власникам під час проведення Урочистої церемонії нагородження переможців і лауреатів програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006», що відбудеться 17 березня 2007 року в Національному Палаці Мистецтв «УКРАЇНА»  м. Києва.

В експертному визначенні претендентів на здобуття лауреатських титулів загальнонаціональної    програми    «ЛЮДИНА  РОКУ  -  2006»   взяли    участь   745 експертів, делегованих 166 авторитетними і впливовими  організаціями, установами, закладами, асоціаціями, спілками, фондами та засобами масової інформації (повний перелік організацій які делегували експертів для визначення лауреатів Програми додається) .

Перелік організацій, які делегували експертів для визначення претендентів на здобуття лауреатських звань одинадцятої загальнонаціональної програми

«ЛЮДИНА РОКУ – 2006»:

СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Інститут  держави  і права ім. В.Корецького НАНУ  (Директор - ШЕМШУЧЕНКО Юрій)

2. Інститут  політичних і етнологічних досліджень НАНУ (Директор – ЛЕВЕНЕЦЬ Юрій)

3. Інститут соціології НАН України (Директор - ВОРОНА Валерій)

4. Інститут історії України  НАНУ (Директор – СМОЛІЙ Валерій)

5. Київський міжнародний інститут  соціології  (Президент – ХМЕЛЬКО Валерій)

6. Асоціація міст України  (Віце-президент – ПИТЦИК Мирослав)

7. Український інститут  соціальних досліджень  (Директор – ГОЛОВЕНЬКО Валерій)

8. Благодійний фонд «СПІВДРУЖНІСТЬ»  (Президент - ТЕЛЕШУН Сергій)

9. Європейський інститут інтеграції та розвитку (Директор - ВИДРІН Дмитро)

10. Національний інститут глобальних стратегій (Директор – КАРАСЬОВ Вадим)

11. Центр соціологічних досліджень «СОФІЯ» (Президент – ЄРМОЛАЄВ Андрій)

12. Центр прикладної політології «ПЕНТА» (Президент – ФЕСЕНКО Володимир)

13. Інститут національної стратегії (Директор – БОНДАРЕНКО Кость)

14. Центр антикризових досліджень (Президент – ЖАЛІЛО Ярослав)

15. Міжнародний центр перспективних досліджень (Директор – ЧУМАК Віктор)

16. Інститут інтеграції і глобалізації (Голова Ради – БИЧКОВ Сергій)

17. Центр дослідження корпоративних відносин (Президент – КАМЕНЕЦЬ Олександр)

18. Соціологічна служба «УКРАЇНСЬКИЙ БАРОМЕТР» (Президент – НЕБОЖЕНКО Віктор)

19. Інститут політичних досліджень ім. Т.Г.Шевченка (Голова ради директорів – БОНДАРЕНКО Володимир)

20. Маркетингова  компанія  «SOCIS »  (Генеральний директор – ЧУРИЛОВ Микола)

21. Центр «СОЦІАЛЬНИЙ   МОНІТОРИНГ» (Директор – ДМИТРУК Дмитро)

22. Національна юридична академія України ім. Я.Мудрого (Ректор- ТАЦІЙ Василь)

23. Український інститут відкритого суспільства (Співголова – ТЕРЬОХІН Сергій)

24. Міжнародний комітет захисту прав людини  (Голова – ДАНІЛОВ Ігор)

25. Національний інститут стратегічних досліджень (Харківський філіал) (Перший заступник керівника – ФІСУН Олександр)

26. Черкаська обласна державна адміністрація (Голова – ЧЕРЕВКО Олександр)

27. Дніпропетровська обласна державна адміністрація (Голова – ДЕЄВА Надія)

28. Київський регіональний центр «Академія правових наук  України» (Віце-президент – КРУПЧАН Олександр)

29. Асоціація молодих українських політологів і політиків (Президент – СВЯТНЕНКО Юрій) 

30. Одеська державна академія управління (Проректор – ПОЙЧЕНКО Анатолій)

 ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Міністерство промислової політики України (Міністр – ГОЛОВКО Анатолій)

2. Міністерство економіки України (Міністр – МАКУХА Володимир)

3. Міністерство аграрної політики України (Міністр – МЕЛЬНИК Юрій)

4. Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва (Голова – ДАШКЕВИЧ Андрій)

5. Національний банк України  (1 заступник Голови – ШАПОВАЛОВ Анатолій)

6. Фонд державного майна  України (Голова – СЕМЕНЮК Валентина)

7. Державна  комісія з питань  цінних  паперів  і  фондового  ринку (Голова – БАЛЮК Анатолій)

8. Державний департамент продовольства Міністерства аграрної політики (Голова – ЛАВРОВ Євген)

9. Українська  спілка  промисловців  і  підприємців (1-й віце-президент – ПРОХОРОВ Сергій)

10. Федерація роботодавців України (1-й заступник – ГРИЩЕНКО Володимир)

11. Рада підприємців України при КМУ (Голова – ЛЯПІНА Ксенія)

12. Асоціація платників податків (Президент – БИЧКОВ Сергій)

13. Торгово-промислова палата України (Президент – СКРИПЧЕНКО Сергій)

14. Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (Президент – ЩЕЛКУНОВ Володимир)

15. Державна установа «Інститут економіки та прогнозування НАНУ» (Директор – ГЕЄЦЬ  Валерій)

16. Інститут економіко-правових досліджень НАНУ (Директор - МАМУТОВ Валентин)

17. Інститут економіки промисловості НАНУ (Директор – АМОША Олександр)

18. Інститут проблем ринку  і економічно – екологічних досліджень  НАНУ (Директор – БУРКИНСЬКИЙ Борис)

19. Інститут чорної металургії ім. Некрасова НАНУ (Директор – БОЛЬШАКОВ Вадим)

20. Південний науковий центр НАНУ (Голова – АНДРОНАТІ Сергій)

21. Академія технологічних наук України (Президент – МОРОЗОВ Анатолій)

22. Академія інженерних наук України (Президент – ТАЛАНЧУК Петро)

23. Академія будівництва України (Президент – ЗЛОБІН Геннадій)

24. Академія аграрних наук України (Президент – ЗУБЕЦЬ Михайло)

25. АКБ «УКРСОЦБАНК» (Голова правління – ТИМОНЬКІН Борис)

26. Українська асоціація підприємств чорної металургії (Президент – ГОЛУБЧЕНКО Анатолій)

27. Українська асоціація сталеплавильників (Президент – БРОДСЬКИЙ Сергій)

28. Міжнародний інститут приватизації, управління власністю та інвестицій (Директор – РЯБЧЕНКО Олександр)

29. Інститут законодавчих передбачень та правової експертизи (Директор – КОСТИЦЬКА Ірина)

30. Академія технологічних наук України (Донецьке відділення) (Президент - ГЕТЬМАНСЬКИЙ Олександр)

31. Українське товариство якості (Президент – ЯКУБОВСЬКИЙ Валерій)

32. Спілка фахівців-експертів з якості (Голова правління – ТИХОНЕНКО Валентин)

33. Українська спілка підприємців малого і середнього бізнесу та приватизованих підприємств (Генеральний директор – СВІРУС  Тамара)

34. Всеукраїнське об’єднання підприємців «Нова формація»  (Виконавчий директор - БІРЮКОВ Леонід)

35. Українська аграрна конфедерація (Генеральний директор – ПОГОЖЕВА Наталія)

36. Українська Ліга підприємців агропромислового комплексу (Віце-президент – КРАСНОПОЛЬСЬКИЙ Ярослав)

37. Європейський інститут фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу (Ректор – ТИМОШЕНКО Іван)

38. Київський інститут інвестиційного менеджменту (Ректор - ГОЛОВКО Ярослав)

39. Національний аграрний університет (Ректор – МЕЛЬНИЧУК Дмитро)

40. Харківський національний аграрний університет ім.В.В. Докучаєва (Ректор – ЄВТУШЕНКО Микола)

41. Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «УКРІНТЕРЕНЕРГО» (Директор – ТКАЧЕНКО Андрій)

42. Агентство «ГРОШІ ТА СВІТ» (Директор - ГОНЧАРЕНКО Юрій)

43. Донецький національний університет  (Ректор – ШЕВЧЕНКО Володимир)

44. Донецький державний технічний університет (Ректор – МІНАЄВ Олександр)

45. Донецька державна академія управління (Ректор – ПОВАЖНИЙ Станіслав)

46. Одеська відділення Академія інженерних наук України  (Голова – КЛИМЕНКО Анатолій)

47. Одеський Національний Університет ім І. І. Мечникова (Ректор – СМИНТИНА Валентин)

48. Донецька торгово – промислова палата (Президент –ЧІЖИКОВ Геннадій)

49. Одеська торгово – промислова палата (Президент – ШУВАЛОВ Сергій)

ГУМАНІТАРНИЙ БЛОК НОМІНАЦІЙ

1. Міністерство  культури  і туризму України (Міністр – БОГУЦЬКИЙ Юрій)

2. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту (Заступник міністра – КОНДРАТЮК Тетяна)

3. Інститут філософії ім. Г. Сковороди НАНУ (Директор - ПОПОВИЧ  Мирослав)

4. Інститут археології НАНУ (Директор – ТОЛОЧКО Петро)

5. Українська федерація вчених (Голова – СЕМИНОЖЕНКО Володимир)

6. Національна Спілка композиторів України (Голова правління – СТЕПАНЕНКО Михайло)

7. Національна Спілка  письменників України (Голова – ЯВОРІВСЬКИЙ Володимир)

8. Національна Спілка театральних діячів України (Голова – ТАНЮК Лесь)

9. Національна Спілка художників України (Голова – ЧЕПЕЛИК Володимир)

10. Національна Спілка  журналістів України (Голова – ЛУБЧЕНКО Ігор)

11. Національна Спілка  архітекторів України (Голова Київської організації – ЖЕЖЕРІН Вадим)

12. Союз театральних продюсерів України (Генеральний директор – НЕВЕДРОВ Валерій)

13. Спілка рекламістів України  (Голова – СТАРОЩУК Михайло)

14. Асоціація діячів естрадного мистецтва (Президент – ГЕРАСИМОВ Віктор)

15. Асоціація діячів циркового мистецтва (Президент – КОБЗОВ Микола)

16. Інститут проблем сучасного мистецтва АМУ (Директор– СИДОРЕНКО Віктор)

17. Національний  академічний театр російської  драми  ім. Л.Українки (Генеральний директор – РЕЗНІКОВИЧ Михайло)

18. Національний академічний драматичний театр   ім. І. ФРАНКА (Художній керівник – СТУПКА Богдан)

19. Національна філармонія України (Генеральний директор – ОСТАПЕНКО Дмитро)

20. Національна опера України (Генеральний директор – ЧУПРИНА Петро)

21. Київський державний  інститут театрального мистецтва ім. Карпенка – Карого (Ректор – БЕЗГІН Олексій)

22. Національний музей історії України (Генеральний директор – ЧАЙКОВСЬКИЙ Сергій)

23. Державний музей театрального,  музичного та кіномистецтва України (Директор – МАТАТ Леонід)

24. Національна  бібліотека  ім. Вернадського (Генеральний директор – ОНИЩЕНКО Олексій)

25. Київський національний університет  культури і мистецтв (Ректор – ПОПЛАВСЬКИЙ Михайло)

26. Київський державний університет  технологій та дизайну (Ректор – ВОЛКОВ Олег)

27. Національний Фонд «УКРАЇНА-ДІТЯМ» (Виконавчий директор – ЛІВЕНЦОВ Сергій)

28. Благодійний фонд «Духовне відродження» (Голова наглядової ради – БИЧКОВ Сергій)

29. Київська дитяча Академія мистецтв (Ректор – ЧЕМБЕРЖІ Михайло)

30. МБФ конкурс В.Горовіца (Генеральний директор – ЗІЛЬБЕРМАН Юрій)

31. Міжнародний дитячий фестиваль «Світ талантів» (Президент- МАТЯШ Сергій)

32. Культурний центр «КИЯНОЧКА» (Директор – КАЙГОРОДОВ Дмитро)

33. МБФ «Мистецтво без кордонів» (Президент -  ТАРАСЮК Ніна)

34. Асоціація молодих дизайнерів і стилістів (Президент – КАЛІВОШКО Едуард)

35. ГО «Соціально-культурна ініціатива» (Голова – СТЕЛЬМАШЕНКО Олександр)

36. Ліга українських меценатів (Виконавчий директор – СЛАБОШПИЦЬКИЙ Михайло)

37. Кінокомпанія «ДАНАПРІС –ФІЛЬМ»  (Генеральний директор – КОРОТЕНКО  Олег)

ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

1. Національна телекомпанія України (Президент – ДОКАЛЕНКО Віталій)

2. Телеканал «ІНТЕР» (Голова Правління – СТАРИЦЬКИЙ Сергій) (до 01.2007р.)

3. Телекомпанія «ЕРА» (Генеральний директор – БІЛОУС Сергій)

4. Телеканал «СТБ» (Голова правління  – БОРОДЯНСЬКИЙ Володимир)

5. ТК «НТН» (Генеральний директор - ІЛЛЯШЕНКО Олександр )

6. Телеканал «К-1» (Генеральний продюсер – БЕЗЛЮДНА Анна)

7. ЗАТ Телекомпанія «ТОНІС» (Голова правління – БАТАЄВА Євгенія)

8. ТРК «КИЇВ» (Директор – БЕЛЬСЬКИЙ Микита) 

9. Музичний канал «О-ТV» (Генеральний продюсер – ОРЛОВ Володимир)

10. Радіо «ЕРА» (Директор - ЛОТАШЕВСЬКИЙ Ігор)

11. Радіокомпанія «ЄВРОПА ПЛЮС» (Ген. Директор - НАГОРНА Наталія)

12. Радіокомпанія  «СТОЛИЦЯ» (Ген. директор - ГЛЕЙЗЕР Валерій)

13. Газета «КОМСОМОЛЬСЬКА ПРАВДА В УКРАЇНІ» (В.о. Головного редактора – ХРУСТАЛЬОВ Андрій)

14. Газета «АіФ в Україні» (Головний редактор - ГЛАДКИЙ Михайло)

15. Газета «СТОЛИЧНЫЕ НОВОСТИ» (Головний редактор – ДОЛГАНОВ Вадим)

16. Газета «СТОЛИЧКА» (Головний редактор - КОВТУНЕНКО Сергій)

17. Газета «КИЇВСЬКИЙ ТЕЛЕГРАФ» (Головний редактор – СКАЧКО Володимир)

18. Газета «БЕЗ ЦЕНЗУРИ» (Директор – ДЕНИСЕНКО Денис)

19. Газета «ПРАВДА УКРАЇНИ» (Головний редактор – КРИСКОВЕЦЬ Микола)

20. Газета «УКРАЇНА і СВІТ СЬОГОДНІ» (Головний редактор – РУБАНЕЦЬ Микола)

21. Газета «МОСКОВСКИЙ КОМСОМОЛЕЦ В УКРАИНЕ» (Головний редактор – ЦЮПКО Михайло)

22. Журнал «ЧАС ВІДРОДЖЕННЯ» (Директор видавничого дому – КОЛЕСНИК Юрій)

23. Журнал «МИР ДЕНЕГ» (Головний редактор – ГОНЧАРЕНКО Юрій)

24. Журнал «ФИНАНСОВЫЕ РИСКИ» (Головний редактор – ДРОБЯЗКО Анатолій)

25. Журнал «ПРОФІЛЬ» (Генеральний директор - ПАВЛЕНКО Максим)

26. Журнал «GOLDEN CITY» (Директор – ПРОТЧЕНКО Віктор)

27. Журнал «ВСЯ НЕДЕЛЯ» (Головний редактор – ПАРФЕНЮК Тетяна)

28. Журнал «ПИВНОЙ КЛУБ» (Головний редактор – ПАНЦЮК Алена)

29. Журнал «МІЖНАРОДНИЙ ТУРИЗМ» (Головний редактор – ГОРОБЕЦЬ Олександр)

30. Журнал «WELCOMЕ TO UKRAINE» (Головний редактор - ГОРОБЕЦЬ Олександр)

31. Журнал «ЗЕРКАЛО РЕКЛАМЫ» (Головний редактор – ВЕРТЕЙКО Тетяна )

32. Журнал «ЕДИНСТВЕННАЯ» (Головний редактор – СКАЧКО Олена)

33. Журнал  «НАТАЛИ»  (Головний редактор – ЛАВРОВА Жанна)

34. Інформаційна агенція «УНІАН» (Генеральний директор - НАЛИВАЙКО Олег)

НОМІНАЦІЯ «СПОРТСМЕН РОКУ»

1. Національний олімпійський комітет України (Президент – БУБКА Сергій)

2. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту (Міністр – КОРЖ Віктор)

3. Національний університет фізичного виховання і спорту України (Ректор – ПЛАТОНОВ Володимир)

4. Федерація велоспорту  (Президент – ІВАНОВ Борис)

5. Федерація легкої атлетики (Президент – БОРЗОВ  Валерій)

6. Федерація плавання України (Віце-президент – ВЛАСКОВ Андрій)

7. Федерація стрільби (Президент – ВОЛКОВ Олег)

8. Федерація фехтування (Президент – МІЩЕНКО Сергій)

9. Федерація фігурного катання (Генеральний секретар – МЄДВЄДЄВА Ірина)

10. Федерація футболу України (Президент – СУРКІС Григорій)

11. Федерація художньої гімнастики (Президент – ДЕРЮГІНА Альбіна)

12. Федерація шахів України (Президент – ПЕТРОВ Віктор)

13. Газета «Команда»  (Головний редактор – КАРМАН Юрій)

14. Газета «Болельщик» (Головний редактор – ЧУМАК Радислав)

15. ТОВ «Арена» Журнал «Ринг»  (Генеральний директор –ВІТЬКО Ігор)

16. Журнал «Life & Sport» (Головний редактор – РУДАКОВА Лілія)

 

 

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ» з великою подякою відзначає компанії та організації, які на даному етапі стали діловими та інформаційними партнерами програми «ЛЮДИНА РОКУ – 2006»:

1.  Група компаній «ВІННЕР» в Україні Генеральний спонсор Програми

2.  Національна акціонерна страхова компанія «ОРАНТА» Генеральний страховик Програми

3.  Мініметалургійний завод «ІСТІЛ » Головний партнер

4.  ТМ «РУСЛАДА» Офіційний спонсор Програми

5.  ТМ «КЛИНКОВ» Надійний партнер Програми

6.  СК «ПРОФЕСІЙНИЙ ЗАХИСТ» Офіційний страховик Програми

7.  Газета «КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА В УКРАИНЕ» Спонсор номінації «Кумир нації», офіційний інформаційний партнер

8.  Журнал «ЕДИНСТВЕННАЯ» Спонсор премії «Жінка року»

9.  Журнал «7+7я» Спонсор номінації «Телепроект року»

10.  ТРК «ЕРА» Ексклюзивний інформаційний партнер Програми

11.  Телерадіокомпанія «РАДІО-ЕРА» Генеральний радіопартнер Програми

12.  Юридична фірма «МАГІСТР & ПАРТНЕРИ» Офіційний юридичний партнер Програми

13.  Клініка «БОРИС» Офіційний медичний партнер Програми

14.  Компанія «UNIVEST PRINT» Генеральний поліграфічний партнер

15.  «WELLNESS CLUB LEONARDO» Офіційний партнер Програми

16.  Центр краси «НІ-КА» Стильний партнер Урочистої церемонії

17.  «KODOKAN DISTRIBUTION» Вишуканий партнер Урочистої церемонії

18.  «KODOKAN ALEXEY ANDERSON» Вишуканий партнер Урочистої церемонії

19.  ТМ «MARY COHR» Вишуканий партнер Урочистої церемонії

20.  ТМ «GUINOT» Вишуканий партнер Урочистої церемонії

21.  ТМ «TIGI» Вишуканий партнер Урочистої церемонії

22.  Авіакомпанія «АЕРОСВІТ УКРАЇНСЬКІ АВІАЛІНІЇ» Генеральний авіаперевізник

23.  Готель «ДНІПРО» Офіційний готель Урочистої церемонії

24.  Компанія «ЕКТА» Технічний партнер Урочистої церемонії

25.  Модельна агенція «КАРІН» Моделінг Урочистої церемонії

26.  Концерн «ПАННА» Офіційний партнер Урочистої церемонії

27.  Поліграфічний центр «СЛАВУТИЧ – ДЕЛЬФІН» Офі