Політична партія «Велика Україна» розраховує в середині січня провести референдум щодо припинення повноважень Київради і її голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер партії Ігор ГЕККО.

«Якщо не буде ніякого навмисного перешкоджання та ігнорування законів з реєстрації ініціативної групи – то референдум може бути проведений у середині січня», - сказав І.ГЕККО.

Відео дня

Він відзначив, що після того, як буде створено ініціативну групу, мер Києва повинен її зареєструвати, якщо він цього не зробить упродовж 13 днів – 10 днів подача документів, 3 дні - реєстрація, після цього ініціативна група має право звернеться до суду. У такому разі терміни референдуму залежатимуть від судових рішень.

І.ГЕККО переконаний, що проведення референдуму для всього українського суспільства має велике значення, оскільки Київ, як столиця є прикладом для всіх інших міст.

«Якщо в Києві можна не зважати на громадську думку і не поважати закон, то і в будь-якому іншому місті, хоч би як воно не називалося – Львів, Донецьк чи Сімферополь влада також буде ставитися до жителів своїх міст», - упевнений він.

Лідер партії наголосив, що в даному випадку Київ повинен подати всім приклад «громадянської самосвідомості».

Він наголосив, що партія «Велика Україна» дуже серйозно поставиться до проведення референдуму, бо «сьогоднішня влада Києва просто так не здасться». Він переконаний, що кияни змусять владу зважати на себе.

І.ГЕККО також відзначив, що проведення виборів за «закритими» партійними списками не дозволяє обирати тих, хто представлятиме інтереси громадян.

«Доки виборче законодавство не підтримуватиме конкуренцію між конкретними політиками, а не між партіями існує ймовірність, що ситуація схожа на вибори міра Києва повторюватиметься», - відзначив він.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня відбудуться збори ініціативної групи з питань організації в столиці місцевого референдуму про дострокове припинення повноважень Київради і її голови Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Організатором цього заходу виступає ініціативна група “За улюблене місто!”, до складу якої входять представники політичної партії “Велика Україна”, Форуму порятунку звільнення Києва “Кияни”, ряд громадських організацій (“Голос громади Києва”, “Київ-3000”, “Комітет протидії корупції і організованій злочинності”, Об`єднання депутатів Києва “Рада”, Громадянської кампанії “Форум порятунку Києва”), союзу художників Києва, профспілок, а також активні кияни.

Збори ініціативної групи відбудуться в приміщенні холу конгресу “Президент готелю” (вул.Госпітальна, 12). Початок реєстрації учасників зборів о 12.00; з 13.00 – початок зборів.

21 листопада партія “Велика Україна” ініціювала проведення референдуму щодо відставки Київської міської ради і її голови Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

23 листопада лідер партії “Велика Україна” І.ГЕККО заявив про створення ініціативної групи “За улюблене місто!” з організації проведення референдуму в Києві. 26 листопада розпочав роботу Центральний штаб з підготовки міського референдуму. З 1 грудня в районах Києва діють мобільні групи “За улюблене місто!”. З 5 листопада працює Центральний польовий штаб референдуму у будівлі Київради.