Члени створеного 15 грудня 2006 року міжфракційного парламентського об’єднання "Контрабанді - стоп" закликають громадян допомогти в боротьбі з незаконним ввезенням та вивезенням товарів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив один із членів зазначеного об’єднання, народний депутат Василь БОГАЧУК (фракція СПУ).

За його словами, не зважаючи на те, що "у нас (народних депутатів, які беруть участь в роботі об’єднання - УНІАН) вистачить повноважень, ми знайдемо такі форми і методи роботи, щоб запобігти цьому явищу (ввезенню-вивезенню контрабандних товарів - УНІАН)". "Ми готові співпрацювати з громадськими організаціями, отримувати інформацію від громадян, готові відкрити громадські приймальні в усіх обласних центрах", - запевнив депутат.

Відео дня

У свою чергу, народний депутат – член об’єднання Володимир ЛАНДИК (фракція Партії регіонів) поінформував журналістів, що створенню міжфракційного об’єднання намагався протистояти дехто із його колег по Верховній Раді. Втім прізвище цієї людини та її партійну належність він назвати утримався, зазначивши при цьому, що ця особа належить до політичної сили "близької (за поглядами - УНІАН) до нашої".

Присутні на прес-конференції депутати також зазначили, що до об’єднання наразі входять вже 10 їхніх колег із всіх парламентських фракцій, але сподіваються, що з часом кількість прихильників їхньої ідеї з числа парламентаріїв зросте.

Водночас депутати запевнили, що вони готові до співробітництва з зазначеного питання з усіма правоохоронними та контролюючими органами країни і, в разі наявності фактів корупції з боку митних та інших органів, причетних до ввезення-вивезення товарів на територію України, порушувати питання про притягнення винних до відповідальності.

У зв’язку із зазначеним представники об’єднання просять громадян звертатися до них за телефоном довіри: (044) 255-39-30.