ЗАТ «Бориспільський автозавод» (БАЗ) і ЗАТ «Чернігівський автозавод» (ЧАЗ), що входять до корпорації “Еталон”, за підсумками 2006 року вироблять більш як 2,6 тис. автобусів різних моделей, що в два рази перевищить показники минулого року.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент корпорації “Еталон” Володимир БУТКО.

За його словами, в 2006 році частка Бориспільського автозаводу на українському ринку автобусів становила 22%. “Разом з Чернігівським автозаводом це близько 35%. Таким чином, на частку корпорації “Еталон” припадає третина українського автобусного ринку”, - відзначив В.БУТКО.

Відео дня

При цьому, сказав президент корпорації, “наші автобуси «Дельфін» і «Еталон» мають таку популярність, що для їх придбання потрібно ставати в чергу».

Кажучи про плани підприємств, В.БУТКО повідомив, що БАЗ веде розробку нових перспективних моделей, серед яких міський автобус на 64 пасажирські місця на базі китайського шасі FAW. Промислове виробництво планується почати з січня 2007 року.

У 2006 році, за словами глави корпорації, завершено будівництво нового корпусу автотранспортного виробництва на ЧАЗі загальною площею 8,5 тис. кв. м. Введення корпусу в експлуатацію відбудеться в лютому 2007 р.

Як йдеться в прес-релізі корпорації «Еталон», поширеному на прес-конференції, на ЧАЗі проведена комплексна робота з переходу на виробництво нової модифікації автобуса моделі БАЗ 22154 "Дельфін" (установка двигуна Євро-2, відповідно до вимог стандарту; установка системи АВS фірми «Wabco» (Німеччина).

Фахівцями підприємства проведено підготовку виробництва і випущено перший дослідний зразок автобуса А-074 на агрегатах корпорації «FAW» (Китай), який пройшов весь комплекс випробувань і прийнятий комісією. Промислове виробництво цієї моделі почнеться в першому кварталі 2007 року.

Впродовж року «Еталон» відкрив ряд сервісних центрів з обслуговування своїх автобусів.

У 2006 році на автозаводах корпорації проведено сертифікацію системи управління якістю відповідно до вимог стандарту І8О 9001:2000. Цього року корпорація «Еталон» одержала сертифікат відповідності своєї продукції в Росії, що дасть можливість вийти на російський ринок.

Довідка УНІАН. До складу корпорації «Еталон» входять 19 підприємств. Основними напрямами діяльності є - автобусобудування, машинобудування, автосервіс, складські послуги.

До корпорації входять ЗАТ «Бориспільський автозавод» і ЗАТ «Чернігівський автозавод».

БАЗ - одне з наймолодших українських підприємств в галузі проектування і виробництва автотранспортних засобів. Зареєстровано в квітні 2002 року.

У грудні 2002 р. були завершені попередні і сертифікаційні випробування автобуса БАЗ-А079.04 „Еталон", одержано сертифікат відповідності на промислову партію, перший автобус продано споживачам.

На сьогоднішній день ЗАТ "Бориспільської автозавод" - сучасне самостійне виробництво, на якому працює близько 850 працівників. Виробничі площі заводу займають 9000 кв.м. Завод випускає понад 120 автобуси на місяць.

ЗАТ «Чернігівський автозавод» створено в серпні 2003 року. Основний вид діяльності підприємства - виробництво автобусів малого класу БАЗ 2215 «Дельфін». Основні виробничі площі займають більш як 18 тис. кв. м. Завод виробляє більше 110 автобусів на місяць. Чисельність працюючих - 516 чоловік.