Опозиційний рух «Міський дозор» (Харків) стверджує, що власті міста 16 грудня спровокували масові безпорядки і побиття громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив лідер руху Владислав ПРОТАС.

За його словами, 16 грудня близько 13.00 біля будинку по вул. Клочковська, 197 відбувся безпрецедентний факт силового захоплення спірної ділянки території, виділеної під забудову торговій фірмі «Таргет». Зокрема, до огорожі, що оточує ділянку, «міською владою були стягнуті» молоді люди під прапорами Партії регіонів і Партії зелених.

Відео дня

«На відеозаписах видно, що серед цих людей знаходилося багато тих, хто має важке кримінальне минуле. Вони знаходилися поряд з секретарем міськради Геннадієм КЕРНЕСОМ», - заявив В.ПРОТАС.

Він підкреслив, що натовп молодих людей, що підігрівався провокаторами і закликами Г.КЕРНЕСА і мера Харкова Михайла ДОБКІНА, кинувся штурмувати територію ділянки, а краном було знято кілька секторів огорожі.

За словами лідера «Міського дозору», Г.КЕРНЕС «зробив усе, щоб міліція не діяла», а рішення міської ради, незважаючи на рішення судів, впроваджуються в життя.

В.ПРОТАС підкреслив, що під час «мирного мітингу» постраждали 21 співробітник фірми «Таргет», з них троє дістали серйозні травми.