Київське юридичне товариство звинувачує Генеральну прокуратуру України “в обслуговуванні інтересів олігархів” і закликає Президента Віктора ЮЩЕНКА якнайшвидше внести до Верховної Ради подання про звільнення Олександра МЕДВЕДЬКА з посади генпрокурора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили голова товариства Олег БЕРЕЗЮК та колишній народний депутат Степан ХМАРА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вони заявили, що “нинішня ситуація безкарності і вседозволеності мафіозних, реваншистських, антиукраїнських сил склалася через загрозливий стан правоохоронної системи держави, особливе місце в якій займає прокуратура, що наділена надзвичайно широкими повноваженнями”.

Відео дня

“Генеральна прокуратура України нині перетворилася на орган обслуговування наймогутнішого мафіозно-олігархічного клану, чим сприяє “повзучому” державному перевороту і розгулові криміналітету”, - сказав С.ХМАРА.

Він заявляє, що зловживання владою і службовим становищем посадовцями Генпрокуратури стали системними і демонстративними.

Як приклад він навів справу проти народного депутата Бориса КОЛЕСНИКОВА. За словами С.ХМАРИ, з призначенням на посаду заступника генпрокурора Рената КУЗЬМІНА “створювалася видимість її розслідування, а насправді вона була заблокована і, зрештою, закрита з грубими порушеннями КПК України, що дає підстави стверджувати про незаконне закриття цієї кримінальної справи”.

Екс-депутат зазначив, що також викликає обурення і потребує правової оцінки і факт звільнення з-під варти за розпорядженням Р.КУЗЬМІНА кримського депутат Олександра МЕЛЬНИКА, який підозрюється у причетності до відомого кримінального угруповання і скоєнні тяжких злочинів у Криму.

С.ХМАРА і О.БЕРЕЗЮК вважають, що зловживання в Генпрокуратурі відбуваються через “нездатність генпрокурора Олександра МЕДВЕДЬКА належним чином організувати роботу цього органу”.

У зв’язку з цим вони закликають Президента Віктора ЮЩЕНКА якнайшвидше внести до Верховної Ради подання про звільнення О.МЕДВЕДЬКА з посади генпрокурора.