Київська міська організація профспілки освіти і науки 20 грудня проведе в будинку Київської міської державної адміністрації акцію протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в столиці.

Про це повідомив голова Київської міської організації профспілки освіти і науки Олександр ЯЦУНЬ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми зверталися до мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з проханням переглянути рівень підвищення тарифів, але з його боку не було ніякої реакції. Заяви чиновників про те, що всі вчителі, викладачі і студенти одержать субсидії та пільги, не достовірні. Згідно з результатами нашого моніторингу, 76% співробітників сфери освіти і науки не зможуть претендувати на субсидію, оскільки їх сукупний дохід перевищує ту межу доходів, при якій субсидії видаються», - сказав О.ЯЦУНЬ.

Відео дня

За його словами, передбачається, що в акції візьмуть участь близько 30 тисяч чоловік. При цьому, переміщення колон, які формуватимуться в двох місцях на Майдані Незалежності, здійснюватиметься в напрямку будинку Київської міської держадміністрації тротуарами відповідно до правил пішохідного руху.

«Вчителі завжди були найтолерантнішими до влади. Навіть у часи, коли не виплачували зарплату, вчителі виходили на роботу і навчали дітей. Ми не проти підвищення тарифів. Ми розуміємо, що підвищилася ціна на газ та електроенергію. Але не можна вдаватися до шокової терапії. Підвищення тарифів повинне здійснюватися в розумних межах», - підкреслила в свою чергу вчителька однієї з київських шкіл Аліна ОРЖЕХОВСЬКА.

О.ЯЦУНЬ уточнив, що найбільш прийнятним коефіцієнтом підвищення тарифів для працівників сфери освіти і науки є коефіцієнт 1,7-1,8 рази.

Лідер міської профспілки також повідомив, що дії міської організації узгоджені з Федерацією профспілок України. За його словами, лідер ФПУ Олександр ЮРКІН пообіцяв особисто взяти участь в акції.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня під час наради в столичній мерії Київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав ряд розпоряджень КМДА, згідно з яким з 1 грудня в Києві комунальні тарифи мають зрости в середньому в 3,3 рази.

10 листопада Міністерство юстиції заявило, що рішення КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів є недійсним через за невчасну реєстрацію.

20 листопада Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зазначив, що подавати на реєстрацію в Мінюст документи про нові тарифи влада міста не повинна.