Луцьк став першим обласним центром, міська рада якого отримала міжнародний сертифікат відповідності вимогам норми ISO 9001. В агенції УНІАН Луцькому міському голові Богдану Шибі вручили міжнародний сертифікат ISO 9001.

Протягом липня-грудня цього року виконавчі органи Луцької міської ради спільно з Фундацією «Молода Демократія»(Республіка Польща) реалізовували проект "Через якість до прозорості". Головна мета проекту - за посередництвом впровадження Системи Управління Якістю, що відповідає міжнародним стандартам 180 9001:2000, сприяти утвердженню прозорості у Луцькій міській раді та її виконавчих органах.

 У рамках реалізації проекту "Через якість до прозорості" було запроваджено ряд нововведень: створено Пункт Обслуговування Замовника - місце першого контакту громадянина з владою; впроваджено систему „електронної мерії” - документообігу, який включає повну комп`ютеризацію процесу роботи з документами, внутрішню і зовнішню комунікацію, планування роботи працівників і контроль за виконанням завдань. Особливість електронного документообігу - запровадження ідентифікації документів за посередництвом штрих-кодів.

Відео дня

 По завершенні роботи над документацією відбувся зовнішній аудит системи, який провели аудитори незалежної структури - Міжнародної сертифікуючої організації TUV Rheinland INTERCERT.

 „Місцеве самоврядування в державі буде міцним тоді, коли його представники надаватимуть якісні послуги громаді. А влада  буде прозорою і відкритою, коли не буде зловживань чиновників. Перший крок на цьому шляху ми вже зробили”, - вважає Луцький міський голова Богдан Шиба.

Підсумкова конференція проекту „Через якість до прозорості” відбулась у Києві, в агенції УНІАН. Участь у ній взяли представники муніципалітетів Коростеня, Харкова, Полтави, Євпаторії, Сак, Жовкви та інших міст України.