66,7% опитаних ГО “Центр дослідження корпоративних відносин” експертів вважають, що найближчим роком в Україні збільшиться кількість корпоративних конфліктів.

Про це йдеться в результатах чергового аналітичного дослідження Центру "Рейдерство в Україні: проблеми і шляхи вирішення", які презентував віце-президент Центру дослідження корпоративних відносин Ростислав ІЩЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, на думку експертів, "це пов`язано з перерозподілом власності і влади, що триває. Крім того, розвивається такий вид корпоративного беззаконня, як рейдерство".

Відео дня

Крім того, опитані експерти говорять про відсутність будь-яких істотних зрушень у вдосконаленні вітчизняного законодавства з метою мінімізації можливостей щодо відносно легітимного захоплення чужої власності, що лише сприятиме збільшенню кількості корпоративних конфліктів в Україні.

«Найближчим часом кількість корпоративних конфліктів зросте не тільки у великих підприємствах, але і в дрібних", - відзначають аналітики.

За даними досліджень Центру, 26,7% експертів вважають, що кількість корпоративних конфліктів найближчим роком в Україні зменшиться. Учасники дослідження говорять, що "уряд вже почав брати активну участь у розв’язанні корпоративних суперечок, створюються антирейдерскі групи, що дає надію на зниження кількості конфліктів".

6,6% респондентів упевнені, що кількість корпоративних конфліктів найближчим роком в Україні залишиться на колишньому рівні.

Експертне опитування проводилося ГО “Центр дослідження корпоративних відносин” з 9 по 14 жовтня. В опитуванні взяли участь 15 експертів.