Громадська організація «антикорупційний комітет» звернулася з офіційними листами до керівництва Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури України з проханням провести розслідування і дати оцінку діяльності керівництва Управління Державтоінспекції ГУМВС України в Одеській області зокрема, тимчасово виконуючого обов`язки начальника УДАІ Валерія КОЛОДУБА.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН журналістам повідомили голова «Антикорупційного комітету» Олег КОРЖЕНКО і його заступник Ірина ШОСТЕНКО.

За їх інформацією, під час проведення громадського розслідування було встановлено, що ще в 1998 році управління внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України в Одеській області проводило службове розслідування щодо діяльності відділу з питань організації розшуку викраденого автотранспорту УДАІ УМВС України в Одеській області. В результаті перевірки було виявлено грубі порушення службової дисципліни і законності В.КОЛОДУБОМ, який на той момент був начальником даного відділу. Однак належного покарання винні тоді не понесли. У службовому кабінеті В.КОЛОДУБА було знайдено ксерокопії спеціальних таємних наказів МВС, технічні паспорти до різних автомобілів, велика кількість листування, яке не пройшло реєстрацію. У сейфі В.КОЛОДУБА було знайдено 21 комплект державних номерних знаків, «наявність яких він не зміг пояснити». Також знайдено пристрій для визначення достовірності діамантів, походження і мета зберігання якого, як відзначають керівники комітету, В.КОЛОДУБ також не пояснив.

Відео дня

Як повідомили учасники прес-конференцію, в результаті неправомірних дій керівництва УДАІ Одеської області, зокрема, було зареєстровано іномарку «Ауді А8» 2005 року випуску, яка не пройшла митне оформлення, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 200 тис. грн. За словами учасників прес-конференції, через відсутність контролю над обліком службової діяльності підлеглих підрозділів, зокрема, в частині встановлення осіб, які скоїли злочини загальнокримінальної спрямованості, керівництвом УДАІ в Одеській області за підсумками роботи за період 9 місяців 2006 роки в Департамент ДАІ МВС України було надано відомості про безпосереднє розкриття 662 злочинів і участі в розкритті 4394 злочинів, хоча фактично за вказаний період часу співробітниками Державтоінспекції області було розкрито лише 102 злочини. Відповідаючи на питання журналістів О.КОРЖЕНКО також повідомив, що про результати проведеного розслідування «Антикорупційним комітетом» сповістили прокуратуру Одеської області. Крім того 20 листопада цього року на ім`я керівництва УМВС України в Одеській області також було направлено відповідні матеріали, проте відповідь на адресу комітету поки що не надійшла.