Близько 70% киян не схвалюють діяльність столичного мера Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування жителів столиці, проведеного 21-25 листопада Інститутом рефлективних досліджень та спеціалізації, проведеного на замовлення Всеукраїнського благодійного фонду “Українська скарбниця”. Результати були представлені на прес-конференції в УНІАН керівником наукового проекту, кандидатом психологічних наук Павлом ФРОЛОВИМ.

За даними опитування, зовсім не схвалюють діяльність Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО 45,6% опитаних, скоріше не схвалюють - 23,9%.

Відео дня

Цілком схвалюють діяльність мера Києва 4,3% респондентів, скоріше схвалюють - 10%, важко відповісти - 12,9%, байдуже ставляться 3,2% опитаних.

У разі проведення найближчої неділі референдуму за відкликання Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з посади міського голови Києва, за це схильні проголосувати 68,6% потенційних учасників референдуму, проти відкликання висловилися 14,2% киян. П.ФРОЛОВ відзначив, що серед останніх частіше за інших зустрічаються особи з неповною середньою освітою (19,2%), люди пенсійного віку (16,8%), а найрідше - молодь 18-29 років (9,9%).

Якби проводилися дострокові вибори мера м.Києва, найбільші шанси серед включених до списку осіб мала б лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО - за неї проголосували б 25,6% активного електорату. Друге місце посів би депутат Київради Віталій КЛИЧКО - 20,3%, за колишнього мера столиці Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА проголосували б 15,6% виборців, за міністра Кабінету міністрів Анатолія ТОЛСТОУХОВА - 6,8%, за голову Київської міської організації Української народної партії Валерія АСАДЧЕВА - 4,7%, за першого заступника голови Комуністичної партії України Адама МАРТИНЮКА - 3,4%, за іншу кандидатуру проголосували б 4,7%, важко сказати було 18,9% опитаних.

У разі виборів до Київської міської ради БЮТ міг би набрати 36,1% голосів виборців. Друге місце посів би Блок Віталія Кличка (13,6%), третє - Партія регіонів (10%). Також досить упевнено долають прохідний бар’єр “Наша Україна” - 9,1%, Соцпартія України - 4,8%, КПУ - 4,5%, Громадський актив Києва - 4%.

У Блока Леоніда Черновецького шанси потрапити до Київради в разі повторних виборів є сумнівними, адже хоча кількість прихильників блоку серед усіх опитаних і балансує на межі прохідного бар’єру - 3,1%, - серед тих, хто ймовірно взяв би участь у виборах, їх менше - 2,1%. За даними опитування, навряд чи мають шанси потрапити до Київради Народний блок Литвина, який підтримали 2,8% опитаних, УНП - 2,6%, Блок Наталії Вітренко “Народна опозиція” - 2%.

Відповіді на запитання “Яка фракція в Київраді, на Вашу думку, найкраще відстоює інтереси киян?” розподілилися таким чином: фракція Блоку Юлії Тимошенко (27,4%), фракція Блоку Віталія Кличка (8,2%), фракція Партії регіонів (6,7%), фракція Блоку "Наша Україна" (5,7%), фракція Блоку Леоніда Черновецького (3,9%), фракція Громадського активу Києва (3,8%), фракція Київського міського відділення СПУ (3,3%), фракція Народного блоку Литвина (2,1%). У той же час понад чверть опитаних (25,6%) вважає, що жодна з фракцій Київради насправді не відстоює інтереси киян.

Головна мета опитування - з’ясувати ставлення жителів Києва до місцевої і центральної влади. За квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва віком від 18 років і старше, опитано 2004 особи. Квотування здійснювалося за районом проживання, статтю, віком та освітою респондентів. Похибка вибірки становить 2,2%.