13 грудня у Національному палаці мистецтв “Україна” у Києві відбудеться світова прем’єра симфонічного Євангелія “Звершилося” Алемдара КАРАМАНОВА.

Як повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН заслужений артист України Олександр ЖИГУН, прем’єра відбудеться за моральної підтримки Секретаріату Президента та Державного управління справами. Організаторами проекту виступають Національна радіокомпанія України, Національний університет “Києво-Могилянська академія”, творча агенція “Простір музики”.

“Цей твір на сьогодні ніхто не чув, але по партитурі це фундаментальна музика, яка складається з чотирьох симфоній. Кожна частина має свою назву і несе навантаження з Євангелія”, - зазначив О.ЖИГУН. Виконавці симфонії - Державний симфонічний заслужений академічний оркестр Національної радіокомпанії під керівництвом Володимира ШЕЙКА, народна академічна капела “Почайна” та академічний хор ім. Платона Майбороди, а також хор юнаків Національної філармонії. На прем’єрі дебютуватиме молодий тенор Сергій БОРТНИК.

Відео дня

На переконання О.ЖИГУНА, прем’єра буде “певним іспитом для української публіки”. “Це є тест, чи є у Києві інтелігенція, яка б змогла достойно це сприйняти, прийти, незважаючи, що квитки порівняно безкоштовні у порівнянні з концертами поп-зірок”, - зазначив він.