Компанія-виробник теплоізоляційних матеріалів Rockwool представила на прес-конференції в УНІАН екологічний звіт за 2006 р.

Як передає кореспондент УНІАН, екологічний звіт видається з 1998 року й виходить дев`ятьма мовами в усіх представництвах компанії, в тому числі й в Україні.

За словами фахівця з маркетингу Україна-Білорусь Rockwool-Польща Ярослава ПІДЛІПЧАК, у звіті йдеться про використання компанією енергозберігаючих технологій для зниження шкідливих викидів в атмосферу при виробництві утеплювачів (мінеральної вати).

Відео дня

«Ми хочемо показати користь для навколишнього середовища від виробництва мінвати й використання енергозберігаючих технологій. При зростаючих цінах на газ і зменшенні місць його видобутку потрібно подумати про хорошу ізоляцію», - сказав Я.ПІДЛІПЧАК.

За його словами, близько 40% усієї споживаної енергії в Європі та Північній Америці витрачається на системи опалення й охолодження в будівлях. Особливо багато енергії споживають будинки з кондиціонуванням.

Виконавчий директор Rockwool-Україна Віктор КІНДЗЕРСЬКИЙ акцентував увагу на таких показниках мінеральної вати, як паропроникність і екологічна нешкідливість. Крім того, при використанні мінвати для утеплення будинків економія енергії може досягати 40%.

В.КІНДЗЕРСЬКИЙ також згадав про те, що ринок швидко монтованих будівель, який динамічно розвивається в Україні, відчуває дефіцит мінвати, що становить більше 20%. При цьому йому важко було назвати обсяги продажів утеплювачів Rockwool в Україні, зазначивши, що компанія займає лідируючі позиції в сегменті пласких покрівель і фасадів. У планах компанії – стати провідним постачальником продуктів ізоляції в Україні.

Довідка УНІАН. Rockwool-Україна пропонує вироби з натуральної мінвати, що використовується для тепло- й звукоізоляції, а також для захисту від вогню в будівництві й інженерному устаткуванні. Вироби з мінвати Rockwool служать для збереження тепла й енергії. Головними цілями компанії є обмеження в споживанні енергії, охорона навколишнього природного середовища та розвиток сучасного будівельного виробництва.

В Україні діяльність компанії Rockwool почалася в 1995 році, коли була здійснена перша офіційна поставка утеплювача Rockwool (покрівля для БК "Україна"). У компанії Rockwool-Україна працює 14 людей.

Компанія Rockwool була заснована в 1937 році в Хедехузені (Данія). Зараз теплоізоляційну продукцію випускає 21 завод у 14 країнах світу, а торгові представництва розташовані в 14 країнах Європи та Північної Америки. Загальна кількість співробітників - 7500 людей.