У Києві пройшла презентація містичних тріллерів «Маска» і «Володар старості» ("Властелин старости") відомого філософа, письменника і психоаналітика Назіпа ХАМІТОВА.

На прес-конференції-презентації в УНІАН автор книг Н.ХАМІТОВ повідомив, що цими двома творами відкривається ціла серія «Психомагія», яка включатиме не менше 10 нових книг, а в майбутньому за ними буде знято телесеріал.

Н.ХАМІТОВ відзначив, що після виходу друком романи викликали інтерес читачів парадоксальними ідеями і поворотами сюжету.

Відео дня

Автор розповів, що в романі «Маска» пропонується новий погляд на таємницю особи І.Сталіна.

«… 1937 рік. З експедиції до Західної Африки, відправленої за особистим розпорядженням Сталіна, повертається відомий учений, фахівець з магічних культів. Серед інших експонатів він привіз маску чаклуна. А через деякий час наклав на себе руки за дивних обставин… 2004 рік. До психоаналітика Яна Віленовича приходить внучка цього антрополога. Вона скаржиться на страшні сновидіння. «Моїм життям щось управляє», - говорить вона. А в багажнику її машини лежить маска чаклуна», - прочитав анотацію книги Н.ХАМІТОВ.

Він також розповів, що в романі «Володар старості» розказується історія про двох товаришів, які служать в далекій військовій частині в Забайкаллі. «Одного разу один з них розказує про дивну людину, яка живе в хатинці в глибині тайги. Він називає себе «Старий» і може зробити так, що півтора роки, що залишилося служити, пройдуть як одна мить. Але перед цим потрібно підписати контракт, згідно з яким «Старий» одержує право з’являтися в сновидіннях…», - повідомив автор книги.

Він зазначив, що кожний з романів заснований на реальних подіях психоаналітичної практики автора.

«Всі книги автобіографічні - в основу кожної лягли реальні випадки і моєї психоаналітичної практики. Але всі імена і деякі події змінено. У книгах 50 на 50 творчої вигадки і реальності», - сказав Н.ХАМІТОВ.