У 2007 році на Франкфуртській фондовій біржі буде проведено IPO близько 10 українських компаній. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН генеральний директор Concorde Capital Ігор МАЗЕПА.

За його словами, зацікавленими в проведенні IPO будуть компанії фінансового сектора, а також компанії, що працюють на ринку нерухомості, в харчових і переробних галузях, а також у сфері рітейла. За словами гендиректора Concorde Capital, не менше третини компаній, які проведуть IPO в 2007 році, будуть із сектора рітейла.

На думку І.МАЗЕПИ, Франкфуртська фондова біржа залишатиметься одним із найпопулярніших майданчиків для розміщення українських емітентів і в 2007 році. “Німецька біржа є на даний момент істотним джерелом ліквідності й капіталу для українських компаній”, - додав він.

Відео дня

За словами управляючого директора інвестиційно-банківського підрозділу Concorde Capital Віталія СТРУКОВА, витрати на підготовку до IPO на Франкфуртській фондовій біржі в рази нижчі, ніж на Лондонській біржі, у Франкфурті вища ліквідність, до того ж нижчі вимоги регулюючих органів до компаній, що виходять на IPO.

За словами В.СТРУКОВА, нижчі вимоги й витрати дозволяють українським компаніям вийти з IPO у Франкфурті в найкоротші терміни. На його думку, саме терміни залучення коштів на інвестиційні програми для деяких компаній є істотним чинником при виборі майданчика для IPO.

Довідка УНІАН. Інвестиційна компанія Concorde Capital створена в листопаді 2004 року, надає брокерські послуги інституційним інвесторам, а також послуги в галузі корпоративних фінансів для вітчизняних компаній. За підсумками 2005 року компанія зайняла другу позицію в рейтингу найактивніших торговців акціями у ПФТС.