Адвокати російського бізнесмена Максима КУРОЧКІНА шукатимуть можливість оскаржити ухвалу Апеляційного суду м.Києва, який залишив їхнього підзахисного під вартою.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила один із адвокатів М.КУРОЧКІНА Ольга СТРИЖОВА.

За її словами, адвокати розглядатимуть можливість оскаржити сьогоднішню постанову суду. Однак при цьому вона зауважила, що згідно із роз’ясненням Верховного Суду України, скарги про обрання тій чи іншій особі запобіжного заходу не розглядаються.

Відео дня

Проте О.СТРИЖОВА не виключає, що впродовж двох місяців, які, за постановою Голосіївського районного суду столиці, підтвердженою Апеляційним судом міста Києва, М.КУРОЧКІН проведе під вартою, слідчий, що веде його справу, сам може прийняти інше рішення щодо зміни запобіжного заходу.

У свою чергу член Московської колегії адвокатів Артур АРУТЮНОВ сказав, що, відповідно до отриманого від Генпрокуратури Росії запиту адвокатів М.КУРОЧКІНА, на території Російської Федерації ніякого кримінального переслідування щодо М.КУРОЧКІНА не здійснювалося за відсутністю для цього підстав.

Що стосується кримінальної справи, порушеної щодо М.КУРОЧКІНА в Україні, то адвокати розцінюють її як «політичне свавілля» і пов’язують його виключно з високопосадовими чиновниками Міністерства внутрішніх справ України, їхніми особистими поглядами.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада М.КУРОЧКІНА затримали в міжнародному аеропорту «Бориспіль» за постановою Голосіївського райсуду Києва.

За даними начальника Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирила КУЛІКОВА, М.КУРОЧКІН підозрюється у причетності до скоєння двох злочинів.

23 листопада Голосіївський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу для М.КУРОЧКІНА - утримання під вартою строком на два місяці.

Сьогодні, 30 листопада, Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарги адвокатів М.КУРОЧКІНА на постанову Голосіївського райсуду і прийняв рішення залишити його під вартою.