27 листопада 2006 р. голова Херсонської ОДА Борис Сіленков в ефірі одного із всеукраїнських телеканалів заявив про те, що на нього було скоєно замах, який, ніби-то, вчинили водії КАМАЗів на околиці м. Херсона. Однак, за письмовими свідченнями водіїв автомобілів, губернатор мало не скоїв ДТП сам, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, а також брутально ображав водіїв, використовуючи ненормативну лексику.

Пікантність ситуації полягає в тому, що інформація про майбутній «замах» на життя губернатора була відома журналістам Херсонщини та правоохоронцям ще за два тижні до події, яка так схвилювала губернатора.

За інформацією правоохоронних органів, фіктивний замах (а саме постріл у порожню машину) на Бориса Сіленкова вчинявся і раніше, за часів його роботи мером м. Нової Каховки.

Відео дня

Борис Віталійович відзначився і тим, що неодноразово погрожував журналістам, які розміщували в ЗМІ матеріали критичного змісту про його професійну (або комерційну) діяльність. Про що є заяви в Генеральну прокуратуру. До цього часу жодна із заяв журналістів не знайшла свого логічного завершення.

А тому виникає сумнів, чи дійсно мав місце черговий замах на губернатора Херсонщини і що чекає на тих представників ЗМІ, які відкрито говорять про його інсценування?

Учасники прес-конференції:

1.Голова міжнародної ліги  захисту громадян України Едуард Багіров

2. Член спілки журналістів Людмила Башкірова

3. Правозахисни Валерій Фуклєв

4. Правозахисник Олена Михайлова

На прес-конференції будуть продемонстровані відеозаписи та документальні свідчення.