Народний депутат України Микола ЯКОВИНА (фракція “Наша Україна”) підготував і найближчим часом направить звернення Президентові Віктору ЮЩЕНКУ і прем`єр-міністрові Віктору ЯНУКОВИЧУ у зв`язку з останніми рейдерськими акціями в Україні. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Депутат відзначив, що звернутися до Президента і прем`єра його змусили звернення громадян, які постраждали у зв`язку з останніми подіями навколо готелю “Русь”, а також ТОВ “Місто слави” і ТОВ "Курені", які володіють торговими центрами “Метроград” і “Метрополіс”.

М.ЯКОВИНА наголосив, що подібні випадки в Україні останнім часом почастішали.

Відео дня

Як відзначив співвласник ТОВ “Місто слави” і ТОВ "Курені" Мстислав СКОРОБОГАТОВ (його компанія «Данко» володіє 50% акцій ТОВ “Місто слави” і ТОВ "Курені" – УНІАН), у п`ятницю, 24 листопада ц.р., представники виконавчої служби разом з міліцією вторглися до готелю "Русь", а також зайняли в ній офісні приміщення ТОВ “Місто слави” і ТОВ "Курені". Підставою для подібних дій стало ухвала Кегічевського районного суду Харківської області, а також Жовтневого районного суду Луганської області, ухвалені на виконання позову іншого співвласника ТОВ “Місто слави” і ТОВ "Курені" – компанії Himalita Ltd (яка володіє 50% акцій ТОВ „Місто слави” і ТОВ "Курені" – УНІАН). М.СКОРОБОГАТОВ висловив припущення, що за діями його опонентів можуть стояти інтереси деяких російських депутатів.

Водночас, як заявив голова Київського юридичного товариства Олег БЕРЕЗЮК, на даний момент вказану ухвалу судів скасовано.