Дніпропетровська обласна організація партії «Реформи і порядок» оголосила про саморозпуск і приступила до створення нового громадського політичного руху «Громадський актив Дніпра» (ГРАД).

Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної організації ПРП Андрій ДЕНИСЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Рішення одностайно схвалили всі 36 делегатів обласної конференції. Цей крок неординарний для регіональних організацій і продиктований принциповою позицією та оцінкою того, що сьогодні відбувається в партії «Реформи і порядок», яка вже 8 місяців не існує як цілісна системна політична партія», - сказав А.ДЕНИСЕНКО.

Відео дня

Заступник голови обласної організації ПРП вважає, що дії центрального керівництва партії «девальвували програмні цінності, норми й правила статуту партії, за яким уже давно ніхто не живе».

А.ДЕНИСЕНКО також звернув увагу на той факт, що ПРП є єдиною партією, яка не провела з`їзду після парламентських і місцевих виборів. «Партія опинилася поза парламентом, програла місцеві вибори, але така ситуація не проаналізована. Керівництво не прислухається до критики знизу», - аргументував він.

У свою чергу голова Дніпропетровської облорганізації ПРП Володимир ЧЕРНЯВСЬКИЙ спростував твердження центрального керівництва партії про відсутність цього регіонального осередку й продемонстрував оригінальну печатку й свідоцтво про реєстрацію. «Найближчим часом ми їх передамо керівництву партії», - підкреслив він.

За словами А.ДЕНИСЕНКА, вже зареєстрована міська громадська організація «ГРАД». «Зараз ми не готові організаційно й ресурсно створювати загальнодержавну організацію. Тільки після місцевих виборів ми думатимемо про таку можливість», пояснив він. Учасники прес-конференції також повідомили, що рішення про саморозпуск ухвалила Закарпатська обласна організація ПРП. «Непроста ситуація в Хмельницькій, Тернопільській та Миколаївській областях», – сказав В.ЧЕРНЯВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня повинен відбудуться з`їзд партії «Реформи і порядок», у ході якого має бути ухвалено рішення про об`єднання ПРП і БЮТ.